Reprezentacija Srbije je u nedelju, u okviru Evropskog prvenstva u fudbalu, igrala utakmicu sa Englezima, a Aleksandar, koji već skoro deset godina živi u Velikoj Britaniji je ovaj meč pratio iz tipičnog bara u Velikoj Britaniji!

englez3.jpg
Jutjub Printskrin 
foto: Jutjub Printskrin

On je za svoje pratioce na jutjubu kanalu "engleski gastarbajter" prikazao kakva je bila atmosfera u Engleskoj dok se pratila utakmica u kojoj je Srbija pokazala zube Englezima, ali, nažalost, doživela poraz, izgubivši sa 1:0.

- Evo, krenuo sam u pub. Poluvreme je, inače. Utakmica između Engleske i Srbije. Englezi vode trenutno 1:0. Nadam se da će Srbija uspeti da izjednači ili da možda čak i preokrene. Idem da vidim kako je atmosfera u pubu i kako se tu navija, kako to izgleda - rekao je Aleksandar.

englez4.jpg
Jutjub Printskrin 
foto: Jutjub Printskrin

Ulazi u pab. "Zapljuskuje" ga buka i glasan razgovor. Iznad šanka okačene su zastave evropskih država: Među njima je i zastavica Srbije.

Aleksandar je naručio pivo i pridružio se ekipi koja je sedela ispred ekrana i pratila utakmicu.

englez2.jpg
Jutjub Printskrin 
foto: Jutjub Printskrin

Okupljeni Britanci su glasno komentarisali svaku priliku njihovog, ali i našeg tima.

Na kraju utakmice, pobedu svoje ekipe su pozdravili aplauzom.

- Ništa, izgubili smo. Mada su dosta dobra igrali u drugom poluvremenu, Englezi su imali jednu stopostotnu šansu, moglo je biti i 2:0.Nije bila loša igra. Dosta sam zadovoljan. Inače, u pravu je bio moj kolega sa posla, Englez, koji je rekao da će Englezi pobediti sa 1:0 - kaže Aleksandar.

Zanimljivo je, međutim, da nije bilo nekog posebnog radovanja kada je sudija svirao kraj meča. Štaviše mnogi posetioci su napustili bar još dok je utakmica trajala.

- Nije bilo neko posebno radovanje, kao da se očekivalo da će da pobede. Uglavnom su u pabu bili neki pijanci, u 70. minutu je već polovina otišla kući... Tako da, eto, idem kući, popio sam par piva... Nismo uspeli da izvučemo bod, ali se nadam da ćemo bolje igrati ostale dve utakmice - zaključio je.