U Novom Pazaru osmaci danas polažu završni ispit iz maternjeg jezika, a sa jednom malom maturantkinjom razgovarao je novinar Kurira Emir Ličina:

sequence-02.00-59-04-10.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Mi smo ispred osnovne škole Desanka Maksimović u Novom Pazaru. Više od 1400 osnovaca danas ovde polaže završni ispit iz maternjeg jezika. Moramo napomenuti da se ovde polaže srpski i bosanski jezik. Kako je to sve proteklo, reći će nam moja sagovornica Emina Ređović, učenica osmog razreda. Emina, ispit je za danas završen. Kako je bilo?

- Bilo je lako, nije bilo teško i nije bilo stresno toliko koliko smo svi mislili. Dugo sam se spremala i mislila sam da će biti mnogo teže, ali uglavnom nije bilo. Baš je bilo lako. Jutros se jesam malo plašila, ali kad sam došla i videla test onda ništa nije bilo teško.

Emina se opredelila da svoje školovanje nastavi u gimnaziji, a na testu očekuje maksimalan broj poena:

kurir televizija OVA DVA PREDMETA SU NAJVEĆI "BAUK" MEĐU MALIM MATURANTIMA! Većina bira da polaže biologiju i geografiju, a te predmete skoro NIKO

- Odlučila sam se za gimnaziju, opšti smer, a nakon toga ću da studiram. Test nije bio težak, pa očekujem 20 tačnih - 20 od 20.

Osmaci će polagati i ispit iz matematike i još jedan ispit koji su sami birali. Iz Ministarstva prosvete kažu da najčešće od predmeta biraju biologiju i, ako se ne varam, geografiju, a najmanje fiziku i hemiju, što je negde i očekivati. Mi ćemo svakako nastaviti da pratimo ovaj proces. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, baš kao što je to i danas bilo. Čuli ste šta kažu moji sagovornici.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

Kurir televizija ĐACI OSMACI POD PRITISKOM