MINISTARKA PROSVETE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Prosečno postignuće na testu iz srpskog 11,55 poena, bolje nego prošle godine!
Ministarka Đukić Dejanović u Pančevu, Foto: Ministarstvo prosvete

PRELIMINARNI REZULTATI

MINISTARKA PROSVETE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Prosečno postignuće na testu iz srpskog 11,55 poena, bolje nego prošle godine!

Društvo -

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je danas OŠ "Branko Radičević" u Pančevu i učenicima koji polažu treći test u okviru završnog ispita poželela da ostvare što bolje rezultate.

- Pred vama je još jedan test u okviru završnog ispita. Tokom ova dva dana već ste savladali tremu i verujem da vam je danas lakše, pogotovo što rešavate testove iz predmeta koji ste birali u skladu sa afinitetom - rekla je ministarka obraćajući se učenicima u ovoj školi.

Učenici su mogli da biraju između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike, a najviše učenika opredelilo se za geografiju.

Slavica Đukić Dejanović, Mala matura
foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete je izrazila uverenje da će se trud koji su uložili dati rezultate i da će znanje koje su stekli doći do izražaja.

Ona je novinarima rekla da su preliminarni rezultati testa iz srpskog jezika pokazali kontinuitet znanja učenika i da prosečno postignuće na testu iz srpskog jezike iznosi 11,55 poena, što je više u odnosu na prethodnu godinu kada je prosečno postignuće na tom testu bilo 10,74 poena.

škola, đaci, ispit, test, polaganje, mala matura, polaganje male mature
foto: ATA Images

Đukić Dejanović je istakla da su prethodna dva dana završnog ispita protekla u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas.

Ministarka je zahvalila učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama na podršci u ovom važnom procesu.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide do 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024.

Bonus video:

02:52

POLAGANJE MALE MATURE U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track