MERE BEZBEDNOSTI DIGNUTE NA NAJVIŠI NIVO, TESTOVE ČUVALA POLICIJA! Lukić: Nije postojao promil šanse da neko nešto zloupotrebi
Foto: Kurir televizija

mala matura

MERE BEZBEDNOSTI DIGNUTE NA NAJVIŠI NIVO, TESTOVE ČUVALA POLICIJA! Lukić: Nije postojao promil šanse da neko nešto zloupotrebi

Društvo -

Završen je i treći dan male mature.

Dvadeset petog juna biće objavljeni konačni rezultati male mature. Kada je reč o matematici budući srednjoškolci su se žalili na zadatke sa razlomcima, kupom, paralelom, procentima, računanjem površine, a masovno su izbegavali da rade zadatke u kojima je traženo da izvedu ceo postupak.

Prethodnog dana na polaganju maternjeg jezika mnogi su "kiksnuli" na istim pitanjima, a muku su mučili i sa 19. pitanjem, gde je bilo reči o Branku Ćopiću i njegovom delu "Pohod na mjesec", pa stilskim figurama, veznicima u rečenici, motivima, lirskim subjektima, kao i prepoznavanjem značenja reči u tekstu... Mnogi nisu znali odgovor na 10. zadatak - koje je značenje reči revnost.

02:51

MERE BEZBEDNOSTI DIGNUTE NA NAJVIŠI NIVO, TESTOVE ČUVALA POLICIJA! Lukić: Nije postojao promil šanse da neko nešto zloupotrebi

Povodom polaganja male matue gost emisije Puls Srbije bio je Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje na Gradskoj opštini Vračar.

- Važan je prosečan broj bodova, zavisi od težine zadataka. Uglavnom se upiše željena škola. Ako je želja realna ima mesta za sve. Srednje škole su nam dobre i kvalitetne. Postoje deca koja imaju nerealne žene na početku jula pa bude manji broj neraspoređenih - rekao je Lukić i dodao:

- Važno je da smo jedan državni posao odradili. U velikom poslu su svu bili ova tri dana, nastavnici, direktori škola, ministarstvo, školska upravo. Imali su posla od štampanja testova, punktova po gradu, kontrole bezbednosti i td. Dugnute su mere na najviši nivo bezbednosti. Policija je čuvala testove. Urađeno je sve da ne postoji ni jedan promil mogućnosti da neko nešto zloupotrebi.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:52

POLAGANJE MALE MATURE U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track