REKAO JE DA SIN MORA NA OPERACIJU I TRAŽIO 50.000 € Nišlije u panici: Lažni lekar zove roditelje i govori da im je dete povređeno
Foto: Shutterstock, Profimedia

REKAO JE DA SIN MORA NA OPERACIJU I TRAŽIO 50.000 € Nišlije u panici: Lažni lekar zove roditelje i govori da im je dete povređeno

Društvo -

Policijskoj upravi u Nišu je tokom prethodnih dana više građana prijavilo je da su dobili pozive nepoznate osobe koja im se predstavlja kao lekar, a koji im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove dece, potvrdila je policija u tom gradu.

Takav poziv dobila je i stanovnica naselja Ledena Stena, koja je i opisala čudan i uznemirujući poziv koji je dobila.

- Pre nekoliko dana pozvao je jedan čovek, predstavio se kao doktor. Rekao mi je da mi je dete slomilo nogu, da se nalazi u bolnici i da je potrebno da se uradi hitna operacija. Kazao je i da je neophodno nešto da mu se ugradi u nogu, nešto dijamantsko i da to košta 50.000 evra - govori Nišlijka koja iz straha želi da ostane anonimna.

Objašnjava da je u prvom trenutku poverovala, jer je u pozadini čula plač deteta.

- Bila sam u panici, nisam ni mogla od straha u tom trenutku da se setim gde mi je dete. Znam da sam mu u panici čak i rekla ime deteta, da potvrdim da je poziv vezan za njega, a on je odgovorio: "Da, da on je u pitanju!" - kazala je ona.

"Verovatno je sakrio broj"

Vrlo brzo je otkrila da je u pitanju lažan poziv. Dete na sreću nije bilo u bolnici, već iza kuće. Prijavila je slučaj policiji, a onda saznala da je više njih pogođeno lažnim pozivima.

- Komšije imaju identifikaciju na telefonu, ali nisu mogli da vide sa kog broja je usledio poziv. Verovatno je sakrio broj - rekla je ova Nišlijka.

Dodaje i da bi sve drugačije možda doživela da se u pozadini nije čuo plač deteta. Rekla je za i da su verovatno tim prevarama pogođene samo žene, jer lažni doktor spušta slušalicu kada se javi neko od muškaraca.

- Bio je sličan poziv kada se javio muškarac. Veza se prekinula, ali je on takođe čuo plač deteta u pozadini - kažu Nišlije koje su se obratile našoj redakciji.

"Prijavite policiji"

U niškoj policiji apeluju na građane da ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave policiji i ne prihvataju nikakve ponude osobe koja ih kontaktira.

Policijska uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, intenzivno rade na identifikaciji ove osobe i preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:51

PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track