MINISTAR DAČIĆ SASTAO SE SA JURIĆEM: Razgovarali o modalitetima unapređenja bezbednosti dece
Foto: MUP Srbije

MINISTAR DAČIĆ SASTAO SE SA JURIĆEM: Razgovarali o modalitetima unapređenja bezbednosti dece

Društvo -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igorom Jurićem s kojim je razgovarao o modalitetima unapređenja bezbednosti dece.

Ministar Dačić je naglasio da je neophodan rad na preventivnim aktivnostima i nastavak zajedničkog rada na unapređenju bezbednosti dece, naročito u kontekstu borbe protiv porodičnog i internet nasilja.

Dačić i Jurić su se složili da je uspostavljanje sistema „Pronađi me“ od velikog značaja za što brži i efikasniji pronalazak nestale dece i istakli da je potrebno raditi na daljem unapređenju tog sistema.

Ivica Dačić, Igor Jurić
foto: MUP Srbije

Ministar Dačić najavio je da će uskoro biti potpisan ugovor između kompanije Rakuten, u čijem vlasništvu je aplikacija Viber, i Ministarstva unutrašnjih poslova, što će biti prvi korak ka unapređenju funkcionisanja sistema "Pronađi me".

Jurić se na sastanku zahvalio ministru Dačiću na podršci i nastavku saradnje sa MUP-om i istakao važnost javno dostupnog registra nestalih lica, naglasivši da javna dostupnost ovog registra funkcioniše u više od 90 odsto zemalja Evrope, što je ključ za efikasnije pronalaženje nestalih osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track