SITUACIJA NA GRANIČNIM PRELAZIMA DO GRČKE PODNOŠLJIVA: Pakleno iznenađenje prelazu Evzoni je vrelina i toplotni talas!
Foto: T. S.

SITUACIJA NA GRANIČNIM PRELAZIMA DO GRČKE PODNOŠLJIVA: Pakleno iznenađenje prelazu Evzoni je vrelina i toplotni talas!

Društvo -

Još par dana ostalo je do zvaničnog početka letnje turističke sezone, a situacija na graničnim prelazima do Grčke je podnošljiva.

Juče je na povratku iz Grčke na grčko-makedonskoj granici Evzoni kao i na makedonsko-srpskom graničnom prelazu kod Preševa zadržavanje bilo svega oko deset minuta.

"Nije da nije bilo putnika i vozila, ali kolona nije bila kilometarska i u njoj je bilo tri do četiri vozila. I te kako povoljna situacija za nas turiste povratnike. Ono što je bilo jedino, ali pakleno iznenađenje na prvom prelazu Evzoni je vrelina i toplotni talas koji nas je žestoko zapahnuo kad smo izašle iz vozila, pričaju Dragana i Mirjana iz Vranja.

Granični Prelaz, Evzoni 1
foto: T. S.

Kažu da je zadržavanje na graničnom prelazu bilo minimalno.

"Grčki carinici su bili ljubazni, ažurni i brzo su odradili svoj posao. Identična situacija je bila i na ulasku u Makedoniju, ljubaznost makedonskih graničara koji su brzo pregledali pasoše, ali i ništa manje vrućine, činilo se kao da gori zemlja", objašnjavaju naše sagovornice.

One navode da kroz Makedoniju nije bilo većih gužvi na putu i opet ih je sačekalo prijatno iznenađenje na izlazu iz Republike Severne Makedonije i ulasku u Srbiju. Granični prelaz je integrisan.

Granični Prelaz, Evzoni
foto: T. S.

"Kratko desetominutno zadržavanje na Preševu - da ne veruješ, ali sezona tek počinje, to je razlog", kažu Dragana i Milica i ukazuju na brzinu, profesionalnost u radu naših službenika i njihovu ljubaznost.

Napominju da je i putovanje prema Grčkoj pre desetak dana bilo bez većih zadržavanja i gužvi na granicama.

Situacija će sigurno biti drugačija od 1. jula kada počinje sezona, zaključuju naše sagovornice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja