HEROJ IZ NOVOG PAZARA SPASIO ŽENU U ULCINJU: "Pomislio sam da je mrtva"! A onda je uradio OVO
Foto: Facebook

HEROJ IZ NOVOG PAZARA SPASIO ŽENU U ULCINJU: "Pomislio sam da je mrtva"! A onda je uradio OVO

Društvo -

Velika plaža u Ulcinju juče je mogla da bude mesto tragedije da dva hrabra Novopazarca nisu pritekla u pomoć i hitrom reakcijom spasila ženu koja je izgubila svest dok je bila u vodi. Sead Bihorac i Enes Avdović su heroji kojima se ponose Novi Pazar i cela Srbija.

Sead je ispričao šta se dogodilo juče u Ulcinju i otkrio u kakvom je stanju žena koju su spasili.

Sead Bihorac je, prema sopstvenim rečima, uživao u razgovoru sa prijateljem u restoranu na plaži kada je panična vika prekinula njihovo opušteno popodne.

"Taman što sam seo u restoran da popijem kafu sa drugarom i gledamo u vodu, kad vidimo momka koji doziva iz vode i panično viče gledajući ka nama. Mislio sam da zove nekoga svog, ali kad sam bolje pogledao, shvatio sam da se bori sa nekim u vodi i da mu ponestaje snage jer su bili poprilično daleko od obale", počinje priču Sead za "Sandžak danas".

Sead Bihorac
foto: Facebook

Bez oklevanja, Sead je skočio sa terase restorana pravo u vodu. Tamo je ugledao potresnu scenu - žena od oko 60 godina bila je bez svesti i potpuno potopljena.

"Nisam se premišljao i skočio sam sa terase. Uzeo sam je za struk, podigao van vode i vukao ka obali. Kada smo stigli do obale, obojica smo pali sa njom na kolena. Bila je teška, pomislio sam da je mrtva. Odmah sam je okrenuo na leđa i jako udario u prsa. Tada je ispovraćala vodu i došla svesti. Hitna pomoć je stigla za deset minuta", dodaje on.

Muškarac koji se prvi borio da ženu izvuče iz vode bio je Enes Avdović, koji je bio u društvu svoje supruge koja je takođe pokušavala da pomogne.

Prema informacijama koje su dobili od Hitne pomoći, žena je sada u dobrom stanju.

"Nisam razmišljao o svom životu i svojoj sigurnosti jer sutra možda moja majka može da se nađe u takvoj situaciji", kaže hrabri Sead.

Kurir.rs/Sandžak danas

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:42

Kako izbeći tragediju na plivanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track