Nevreme i tokom današnjeg dana tutnji Srbijom. Pljuskovi sa grmljavinom, praćeni i gradom, kako je prethodno najavljivano, prisutni su na krajnjem jugoistoku, jugozapadu i zapadu Srbije.

Naime, veoma jak grmljavinski sistem zahvatio je šire područje Bosilegrada i doneo grad i veoma obilne pljuskove.

Delovi Peštera zahvaćeni su olujom sa grmljavinom, koja se nalazi u blizini Novog Pazara i Tutina, a pljuskovi sa grmljavinom prisutni su i na širem području Užica.

Tako su na Instagram profilu "192_rs" objavljeni snimci nepogoda u Sjenici i Tutinu, gde je zabeležen grad veličine jajeta.

Koliko je grad velik, svedoče snimci i fotografije, a korisnici društvene mreže ne mogu da sakriju koliko su šokirani.

"Uh, ovo je baš strahovito", "Ovo kad te udari u glavu možeš odmah popa zvati", "Mila majko", samo su neki od komentara šokiranih korisnika.

"Šta očekivati posle onih vrućina...", "Primetila sam da svugde pada grad istog oblika", komentarišu korisnici ispod objava.

Jači razvoj oblačnosti očekuje se u nastavku poslepodneva i u drugim predelima Srbije, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče oni se očekujui u ostalim predelima.

Najveća opasnost u ovim delovima

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Bonus video:

Kurir televizija NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS