Kragujevački gimnazijalci ostvarili su izvanredan uspeh na svetskom takmičenju u robotici u SAD.

gimnazijalci-iz-kragujevca-u-americi-1.jpg
Dejan Đusić 
Kragujevački gimnazijalcifoto: Dejan Đusić

Na upravo završenom FLL takmičenju Florida Sunshine Invitational ekipa Lego Musketari osvojila je prvu nagradu Engineering excelence award koja je spoj robot dizajna i inovativnog projekta.

Na takmičenju je učestvovalo više od 50 sjajnih ekipa iz celog sveta koje su se četiri dana takmičile u robot igri, robot dizajnu, inovativnom projektu i osnovnim vrednostima.

gimnazijalci-iz-kragujevca-u-americi-7.jpg
Dejan Đusić 
Detalj sa takmičenjafoto: Dejan Đusić

Ekipa Lego Musketari koju čine Todor Stanković, Natalija Đoković, Hristina Novaković, Katarina Vesković, Rastko Andrejević, Đurđa Jevtić, Bogdan Dunjić, Lena Stanković, Marko Bogićević i Pavle Novaković, postigla je izuzetan rezultata i u robot igri, osvojivši 510 poena, što je četvrti rezultat na turniru, i šesto mesto na tabeli za robot igru.

Dejan Đusić KRAGUJEVAČKI ĐACI PONOS SRBIJE: Briljirali u robotici! Takmičili se u Americi 4 dana sa više od 50 ekipa iz celog sveta

Ekipa je dostojno predstavila svoju školu Prvu kragujevačku gimnaziju, grad Kragujevac i Republiku Srbiju na Embry-Riddle Aeronautical Univerzitetu. Kroz ovogodišnju sezonu ekipu su vodile profesorke Ana Stanković i Katarina Veljković.

Bonus video:

Kurir televiizija HIT NA JUGOZAPADU SRBIJE: Imamo robota koji odgovara na pitanja, peva i reaguje na dodir