Snažno nevreme, koje je prethodno najavljeno, uveliko tutnji Srbijom.

Naime, kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, u Bujanovcu je pravi potop. Velika količina kiše sručila se na ovo mesto, te ulicama teku potoci.

Takođe, sudeći po fotografijama zabeleženim u Vranju, crni oblaci su prekrili grad, dok trenutna vremenska prognoza predviđa padavine u ovom gradu.

Trenutno je u Vranju oko 21 stepen Celzijusa, a očekuje se jako nevreme praćeno padavinama i grmljavinom.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je u 19 sati objavio upozorenje u kom je naveo da se u naredna dva sata na zapadu, jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje očekuju pljuskovi i grmljavina, koji lokalno mogu biti izraženi.

rhmz.jpg
Printscreen RHMZ 
foto: Printscreen RHMZ

Upaljeni meteoalarmi

RHMZ je objavio i mapu meteoalarma za naredna tri dana na području Srbije.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

foto: Printscreen RHMZ

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA

Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video:

Opština Mionica Nevreme u Mionici