HIT FOTOGRAFIJE IZ NOVOG PAZARA: Ovako se štite od nevremena i grada (FOTO)
Foto: Facebook/Radio Brod

HIT FOTOGRAFIJE IZ NOVOG PAZARA: Ovako se štite od nevremena i grada (FOTO)

Društvo -

U borbi protiv neizbežnih posledica oluja, meštani Novog Pazara su se okrenuli nekonvencionalnom, ali efikasnom rešenju za zaštitu svojih automobila. U nedavnom izveštaju sa terena, primećeno je da su pojedini građani postavili ćebad i tepihe preko svojih vozila kako bi ih zaštitili od eventualnog grada.

Ovaj neobičan pristup privukao je pažnju lokalne zajednice i stručnjaka za meteorologiju. Iako na prvi pogled može delovati kao improvizovano rešenje, mnogi smatraju da ova taktika može biti efikasna u smanjenju štete od grada, koji je čest u ovom regionu tokom letnjih meseci.

"Gledajući dosadašnje rezultate, čini se da postavljanje ćebadi i tepiha može biti korisno u zaštiti automobila od krupnih gradskih zrna", izjavili su meteorlozi. Oni su dodali da ova praksa funkcioniše tako što ublažava udarce grada i umanjuje rizik od oštećenja vozila.

Građani Novog Pazara, suočeni sa čestim olujama i gradonosnim nevremenima, pokazuju inventivnost i brigu za svoju imovinu. Ovo rešenje, iako jednostavno, može poslužiti kao primer kako lokalna zajednica može odgovoriti na prirodne izazove koristeći resurse koji su im dostupni.

Dok se nastavlja sezona oluja, ostaje da se vidi da li će ova praksa postati šire prihvaćena među građanima Novog Pazara i drugim područjima pogođenim sličnim vremenskim uslovima. U međuvremenu, inovativni duh ovih građana predstavlja inspiraciju za sve nas u potrazi za novim načinima zaštite od nepredviđenih prirodnih događaja.

Kurir/Sandzaklive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track