HITNO UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije! U Beogradu već PLJUŠTI
Foto: Shutterstock

HITNO UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije! U Beogradu već PLJUŠTI

Društvo -

Jaka konvektivna oblačnost koja na području severne Crne Gore uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom u narednih sat vremena premeštaće se na jugozapad Srbije, tačnije na jug Zlatiborskog i Raškog okruga, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

U centru Beograda kiša već pljušti. U najavi RHMZ se navodi i da se lokalno očekuju jake plјuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih plјuskova i olujni vetar.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Dalje RHMZ upozorava da će se do petka zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. "Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", stoji u upozorenju.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Upozorenje i za Beograd

"Do petka toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteo alarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi se u upozorenju.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji su danas na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a u jugoistočnoj Srbiji i zbog visoke temperature.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Bonus video:

00:07

Nevreme u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja