RODITELJ VERBALNO PA FIZIČKI NAPAO NASTAVNIKA: Oglasio se Sindikat obrazovanja Čačak
Foto: RINA

RODITELJ VERBALNO PA FIZIČKI NAPAO NASTAVNIKA: Oglasio se Sindikat obrazovanja Čačak

Društvo -

U OŠ "Dr Dragiša Mišović" u Čačku je prošle nedelje došlo do incidenta između roditelja i predmetnog nastavnika jer učeniku nije želeo da popravi slabu ocenu.

O najnovijem incidentu u ovoj školi direktorka Stana Šipetić nije želela da govori, ali se o nasilju nad prosvetnim radnikom oglasio Sindikat obrazovanja Čačak (SOČ), stajući u zaštitu kolege.

- U petak, 21. juna, po dolasku na zakazani razgovor kod direktorke škole, roditelj je prvo verbalno, a zatim i fizički napao nastavnike ove škole. Nezadovoljan uspehom svog deteta, napravio je ozbiljan incident zbog koga je pozvana policija i ceo slučaj predat javnom tužiocu. Škola je održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, Nastavničko veće.

Održani su i sastanci Školskog sindikata i Školskog odbora na kome su donete odluke i mere po kojima će se ubuduće postupati. Sa svim merama upoznati su organi upravljanja škole, Sindikat i Školska uprava. Ceo slučaj dodatno komplikuju intervencije da se učeniku poprave ocene od strane gradskih čelnika, raznih ljudi sa uticajem na koje se roditelj prilikom incidenta i pozivao istakao je Aleksandar Vinić, predsednik SOČ-a u saopštenju dostavljenom medijima.

Sindikat obrazovanja Čačak najoštrije osuđuje ovakav odnos prema prosvetnim radnicima i pozivajući roditelje da u nastavnicima vide svoje najbliže saradnike u obrazovanju i vaspitanju njihove dece.

Iako iz SOČ-a od nadležnih zahtevaju da se ovaj icident procesuira, to se u ovom slučaju neće dogoditi, iako je slučaj prijavljen policiji i Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Čačku.

- Dana 21.06. 2024. godine dežurni javni tužilac OJT obavešten je o događaju u OŠ "Dr Dragiša Mišović" i od strane dežurnog tužioca je policijskoj upravi u Čačku naloženo da od oštećenog uzme izjavu na sve okolnosti događaja, radui daljeg postupanja. međutim oštećeni odbio da se izjasni o predmetnom događaju tražeći samo da lice koje mu se obratilo u školi bude upozoreno na buduće ponašanje, bez dalje4g postupabnja nadležnih organa, što je i učinjeno - navodi se u dopisu Vladimira Perišića PR OJT u Čačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track