VODA DO POJASA, BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM! Pogledajte snimke s juga Srbije koji su noćas pristigli i šok-sliku lubenice?! (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen/192.rs

Strašne scene potopa

VODA DO POJASA, BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM! Pogledajte snimke s juga Srbije koji su noćas pristigli i šok-sliku lubenice?! (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Neverovatni snimci nevremena i bujica s teškim i potresnim prizorima s juga Srbije objavljeni su noćas na društvenim mrežama i gledaju se u potpunoj neverici.

U Vranju je sinoć padala jaka kiša, koja je plavila podrume, a u Moštanici nadomak tog grada snimljena je silovita bujica.

Služba za vanredne situacije MUP-a Srbije imala je više od 20 intervencija tokom nevremena širom zemlje u kojem je jedna osoba povređena, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, tri intervencije bile su crpljenje vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, pet gašenja požara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu.

Bilo je i sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i četiri intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.

Šta nas čeka danas

U Srbiji će danas biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode praćene velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 22 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, kao i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakih pljuskova. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Jedna osoba je povređena u mestu Međa (Leskovac) kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila lice. Osobu je preuzela Hitna pomoć.

Tokom jučerašnjeg dana jače padavine pogodile su Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski i Toplički upravni okrug i teritoriju grada Beograda.

Zbog nevremena 14 sela u opštini Gadžin Han i dalje bez struje

Stanovnici 14 sela na području opštine Gadžin Han i dalje su bez struje, nakon što je nevreme koje je juče popodne zahvatilo tu opštinu pokidalo žice i oborilo električne stubove.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović izjavio je za agenciju Beta da su ekipe Elektrodistribucije od juče popodne na terenu, ali za sada su uspeli da samo jedno selo ponovo priključe na elektro-mrežu.

"Imamo informacije iz Elektrodistribucije da će 13 sela vrlo brzo ponovo dobiti struju, dok je neizvesno kada će Sopotnica ponovo biti priključena na elektro-mrežu jer je tamo drvo palo na električni stub i oborilo ga", izjavio je Filipović.

Prema njegovim rečima, jak vetar obarao je drveće i u toku je uklanjanje stabala koja su pala na lokalne i atarske puteve, dok su stabla i grane koje su pale na regionalni put u toj opštini uklonjeni u toku jučerašnjeg popodneva.

On je kazao da su vatrogasci juče intervenisali i zbog požara izazvanog udarom groma u pomoćni objekat u selu Ovsinjincu.

"U tom požaru srećom nije bilo povređenih lica, niti uginulih životinja. Vatrogasci su uspeli da spreče da se požar proširi na okolne kuće", rekao je Filipović.

U toku dana, dodao je Filipović, na teren će izaći Opštinska komisija zadužena za procenu štete u poljoprivrednim domaćinstvima, pošto je grad naneo veliku štetu usevima, plastenicima i voćnjacima. Prema Filipovićevim rečima, najteža situacija je u selu Ličju gde je grad stopostotno uništio useve i rod u voćnjacima.

Kurir.rs/Instagram 192/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track