POGLEDAJTE ZAŠTO LETI DETE NE SMETE OSTAVITI NI NA PET MINUTA U KOLIMA: Auto u hladu, a temperatura skočila za 18 stepeni!
Foto: Tik Tok Printscreen

oprez

POGLEDAJTE ZAŠTO LETI DETE NE SMETE OSTAVITI NI NA PET MINUTA U KOLIMA: Auto u hladu, a temperatura skočila za 18 stepeni!

Društvo -

Lekari tokom letnjih meseci sa razlogom upozoravaju ljude da ni slučajno ne ostavljaju decu u kolima, a zašto ta upozorenja treba shvatiti jako ozbiljno, na jako praktičan i životni način je objasnio portal Bebac!

Oni su napravili eksperiment, ostavivši lutku u automobilu koji se nalazio u relativnoj hladovini, a temperatura u kolima je za samo 15 minuta porasla za neverovatnih 18 stepeni.

Beba u kolima
foto: Tik Tok Printscreen

- Ostavili smo bebu u kolima na samo pet minuta da obavimo nešto - naveli su u snimku koji su objavili na Tik Toku i dodali:

Beba u kolima
foto: Tik Tok Printscreen

- Zapravo nismo išli ništa da obavimo, već smo ostavili bebu u kolima sa termometrom, da vidimo koliko će se povećati temperatura. Danas je petak, 21. jun, sati je 15, a automobil je parkiran u šarenom hladu. Za samo pet minuta telefon je prestao da snima, a temperatura je bila 37 stepena. Nakon 15 minuta, telefon se pregrejao i ugasio, temperatura u kolima je prešla 40 stepeni - upozorili su oni i dodali:

@bebac.com Podelite ovo sa svima onima koji ostavljaju decu samu u automobilu! #roditeljinabalkanu #roditelji #bebac #fyp ♬ original sound - Bebac.com

- Zato nemojte nikada ostaviti bebu u kolima, čak i ako ste otišli na minut ili dva da obavite nešto. Nikada! - poručili su i dodali da su "posledice pregrevanja toplotna iscrpljenost, toplotni udar, dehidratacija, oštećenje organa...".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track