KOME SE OBRATITI AKO DRVO OŠTETI VAŠ AUTOMOBIL? Iz Milenijum osiguranja pojednostavili: Ova polisa beleži rast zbog nevremena!
Foto: Shutterstock

kurir televizija

KOME SE OBRATITI AKO DRVO OŠTETI VAŠ AUTOMOBIL? Iz Milenijum osiguranja pojednostavili: Ova polisa beleži rast zbog nevremena!

Društvo -

Nevreme koje je juče pogodilo Beograd, pljuskovi sa grmljavinom, kao i jak vetar napravili su problem u glavnom gradu.

Vetar je u Mirijevu i Malom Mokrom Lugu lomio drveće, a oštećeni su i mnogi automobili.

Užice, nevreme
foto: RINA

Naša novinarka Teodora Borozan bila je znatiželjna oko toga kako nadokanditi štete koje su prouzrokovane jakim nepogodama, a odgovore je potražila kod sagovornika Danila Vasića iz Milenijum osiguranja.

Vasić je odgonetnuo ko plaća štetu u slučaju manjeg ili većeg oštećenja na prevoznim sredstvima tokom olujnih neprilika:

- Što se tiče osiguranja vozila, vozila možemo osigurati kroz Kasko polisu, odnosno kroz polisu od automobilske odgovornosti. Prva vrsta osiguranja jeste osiguranje od automobilske odgovornosti i to je ono obavezno osiguranje koje se ugovara prilikom registracije vozila. Ta polisa zapravo štiti sva treća lica od naše odgovornosti. Ta polisa pokriva praktično sve materijalne i nematerijalne štete koje načinimo trećim licima. Što se tiče Kasko osiguranja, to je dobrovoljno osiguranje koje ugovaramo i time štitimo svoj automobil. Ovih dana je primećen porast zahteva za Kasko osiguranjem upravo zbog ovih svih nepogoda koje su nas zadesile u poslednji godinu dana. Te rizike koje pokriva Kasko polisa, to su rizici, zapravo, saobraćeni rizici, odnosno i rizici od vremenskih nepogoda koji su sada u fokusu. To je pre svega mislim na grad, na poplavu bujicu, visoku vodu, zimi se dešava pad leda, odnosno snega i tako dalje.

01:49

KOME SE OBRATITI AKO DRVO OŠTETI VAŠ AUTOMOBIL? Iz Milenijum osiguranja pojednostavili: Ova polisa beleži rast zbog nevremena!

- Naravno, uz te rizike pokriveni su i svi rizici, i saobraćeni rizici za nezgode koje mi izazovemo. Ta polisa pokriva praktično sve materijalne štete. Što se tiče još dodatnih rizika koje pokriva sama polisa, na primer, interesantno da kažemo gledaocima da to u niz slučaja se dešava, na primer, kada dođe do loma stakla, dođe do loma retrovizora, dođe do udara životinja, odrona... Svi ti rizici su pokriveni Kasko polisom.

Potom je odgonetnuo kome se obratiti ako drvo udari vaš automobil, koje očigledno nema vlasnika:

- Za to bi trebalo da se obratite nadležnim instutucijama u opštini u kojoj se nalazite, da napišete dopis i prijavite štetu. Naravno, osiguravajuće društvo može da napravi procenu, odnosno zapisnik o oštećenju, sa kojim možete otići u pomenutu instituciju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

putno osiguranje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track