"NEKA IDE U CRKVU I ZAPALI SVEĆU" Ovo je snimak iz oluje kod Leskovca od kojeg će vam zastati dah (VIDEO)
Foto: Instagram/192_rs

"NEKA IDE U CRKVU I ZAPALI SVEĆU" Ovo je snimak iz oluje kod Leskovca od kojeg će vam zastati dah (VIDEO)

Društvo -

Jako nevreme danas je pogodilo delove Srbije i ostavilo za sobom apokaliptične prizore poplavljenih ulica, puteva, prodavnica, kuća...

Jak vetar obarao je drveće, a jedan snimak koji je, kako se navodi na mrežama, nastao kod Leskovca, pokazuje koliko ovako razorno nevreme može biti opasno.

Kako se može videti, automobil je prošao za sekund pre nego što je vetar oborio ogromno drvo na put.

- Neka ide u crkvu i zapali sveću - samo je jedan od komentara u kojima ljudi govore koliko je sreće imao vozač automobila.

O posledicama nevremena danas se oglasio i MUP, koji je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 lica na dve intervencije izazvane nevremenom i jakim padavinama i to u Ljigu 5 vaspitačica iz vrtića, 5 lica iz vozila u selu Ključ kod Mionice.

57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angazovani su i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu. Takođe, vatrogasci-spasioci pomažu gradjanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

Timovi MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domacinstava u Lazarevcu i Kruševcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track