ODBORNICI DALI DNEVNICE ZA POMOĆ KOLEGINICI ČIJA JE PORODILA PRETRPELA ŠTETU U NEVREMENU Human gest u Osečini
Foto: RINA

ODBORNICI DALI DNEVNICE ZA POMOĆ KOLEGINICI ČIJA JE PORODILA PRETRPELA ŠTETU U NEVREMENU Human gest u Osečini

Društvo -

Apokaliptične slike uništenih domaćinstava, mrtvih životinja i razvaljenih krovova u selima u okolini Osečine pre nekoliko dana obišle su Srbiju, ali i region.

Jedna od porodica koja je pretrpela nesagledivu štetu jesu i Milosavljevići iz sela Osečina, a Nataša koja je i odbornica u Skupštini opštine među prvima je obavestila javnost o razmerama štete koja je zadesila njenu porodicu i njene komšije, rođake i prijatelje.

Danas na održavanju IV redovne sednice Skupštine opštine Osečina, predsednik opštine Nikola Tomić za govornicom je predložio jedan nesvakidašnji humani gest.

Nataša Milosavljević
foto: RINA

- Predložiću vama odbornicima, pošto su nam u ovakvim trenucima potrebni jedinstvo i humanost, da se svi prisutni odbornici odreknu današanjih dnevnica, a u korist naše koleginice odbornice Nataše i njenog domaćinsva. Imao sam priliku da obiđem njenu kuću i domaćinstvo odmah posle nevremena, šteta je zaista katastrofalna. U dvorištu ima osam, devet objekata, oni su svi skoro potpuno uništeni. Ovo je samo moj predlog, ne morate da ga usvojite, rekao je na sednici Skupštine opštine Osečina, Nikola Tomić.

Ovaj njegov predlog prihvatili su svi prisutni odbornici, njih dvadesetdvoje i odrekli su se svojih dnevnica u visini od 5.000 dinara kako bi na taj način pomogli svojoj koleginici i njenoj porodici da koliko toliko saniraju nastalu štetu.

- Ganuta sam predlogom predsednika opštine. Ja to nisam očekivala i nisam tražila, ali ono što mogu da kažem jeste da bih to isto uradila za vas. Epicentar nevremana bio je upravo u mom selu. U mom domaćinstvu uništeno je preko 10.000 crepova, uništena je putna infrastruktura, automobili. Predsednik opštine nas je posetio i video da je šteta ogromna. Zato želim da se zahvalim pre svega predsedniku opštine koji je poslao radnike komunalnog preduzeća, koji su nam pomogli da očistimo sve, ponovo postavimo delove krova. Ta pomoć nama u tom jako teškom trenutku bila je od ključnog i ogromnog značaja, rekla je za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine.

Ona dodaje da se nadaju da će uz sav trud koji lokalna samouprava ulaže na čelu sa predsednikom opštine, sve posledice razornog nevremena biti sanirane ali i da će stići preko potrebna pomoć od države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track