SA OLIMPIJADE TREĆEG DOBA KRKOBABIĆ PORUČUJE: "Treće doba nije kraj, to je novi početak" (FOTO)
Foto: Saša Đorđević

SA OLIMPIJADE TREĆEG DOBA KRKOBABIĆ PORUČUJE: "Treće doba nije kraj, to je novi početak" (FOTO)

Društvo -

„Treće doba nije kraj, to je novi početak! Ljudi trećeg doba danas ovde u Nišu na Olimpijadi sporta, zdravlja, kulture i ekologije pokazuju svoj nesalomivi duh, izuzetnu vitalnost, ali pre svega neusahlu volju za druženjem i nadmetanjem. Pokazuju i čvrstu rešenost da budu jedinstveni, što nam je preko potrebno danas u našoj borbi za očuvanje stabilnosti i mira. Srbija je na njih uvek računala i može i dalje da računa! “ – poručio je Milan Krkobabić, lider PUPS –a i ministar za brigu o selu, otvorivši 17. po redu, tradicionalnu Olimpijadu trećeg doba u Nišu.

Više stotina učesnika podeljenih u 37 ekipa iz deset okruga: Nišavskog, Borskog, Zaječarskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Moravičkog, kao i grada Beograda, boraviće tri dana u Nišu i okolini i uživati u sjajnoj atmosferi nadmetanja i druženja.

Velikim aplauzom i međusobnim zagrljajima na defileu učesnika bila je ispraćena ekipa sa Kosova i Metohije, iz Gračanice, koja je prijavljena za takmičenja u skoro svim disciplinama.

I ovogodišnji program obuhvata pet sportskih disciplina prilagođenih za starije osobe: fudbal, košarku, pikado, šah i štafetu u brzom hodanju. Pozitivna atmosfera i navijanje i ovoga puta čuli su se sa prepunih tribina na sportskim terenima.

Zoran Jašović iz Udruženja penzionera Grada Niša rekao je „Takmičim se u fudbalu, to mi je oduvek bio omiljeni sport. Najbitnije je druženje, rezultati su u drugom planu. Najviše me raduje što su sa nama prijatelji iz Gračanice, može se reći bratska, nikako protivnička ekipa“.

1 / 9 Foto: Saša Đorđević

Nadica Milošević iz Niša takmiči se na svakoj Olimijadi trećeg doba, ove godine u disciplinama brzog hodanja i pikada i poručuje vedro svim penzionerima „Ovakvi događaji podižu duh i ulivaju optimizam! Pozivam sve moje vršnjake da ostave televizijske serije i računare i da nam se pridruže ovde u prirodi“.

Na otvaranju manifestacije obratio se i zamenik predsednika PUPS-a , predsednik Pokreta trećeg doba Niša i narodni poslanik Hadži Milorad Stošić:

„Mi ovde u Nišu se trudimo da starijim građanima omogućimo da ostvare sve svoje potrebe, uključujući i ove socijalne – društvene. Ova Olimpijada trećeg doba već 17 godina oslikava naš odnos prema kulturi umešnosti življenja u starosti“ – poručio je Stošić.

Organizatori Olimpijade trećeg doba, značajan akcenat su stavili na zdravlje starije populacije, pa su tim povodom Dom zdravlja Niš u okviru “Bazara zdravlja“ prisutnima omogućili besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, savetovanje o pravilnoj ishrani, uz stručne savete lekara o zdravlju i zdravim stilovima života.

Učesnici, kao i brojni gosti i građani Niša uživali su danas u likovnoj izložbi, štandovima domaće radinosti i narodnih rukotvorina, a program će naredna dva dana biti nastavljen uz obilazak znamenitosti okoline Niša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track