SNAŽNO NEVREME SAMO ŠTO NIJE STIGLO U SRBIJU: Prvo tropske vrućine, a onda GRAD I OLUJNI VETAR - temperatura PADA ZA 10 STEPENI
Foto: Shutterstock

hitno upozorenje rhmz

SNAŽNO NEVREME SAMO ŠTO NIJE STIGLO U SRBIJU: Prvo tropske vrućine, a onda GRAD I OLUJNI VETAR - temperatura PADA ZA 10 STEPENI

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio se najnovijim upozorenjem na tropske vrućine, ali i na vremenske nepogode u Srbiji.

"Do kraja dana i sutra (01.07.) veoma toplo usled priliva veoma toplog vazduha sa severa Afrike, maksimalna temperatura danas od 33 do 37 °S, a sutra od 31 na severu Bačke do 37 °S na jugoistoku zemlje. U urbanim sredinama i predstojeća noć biće tropska.", stoji u najnovijem upozorenju RHMZ.

Kada je reč o Beogradu, maksimalna temperatura danas i sutra biće u intervalu od 35 do 37 °S. Predstojeća noć ponovo će biti tropska.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Upozorenje na vremenske nepogode u Srbiji (za 01. i 02. jul)

"U ponedeljak uveče i noću ka utorku, kao i u utorak tokom celog dana ponovo se očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. U utorak se u većini mesta očekuje se između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, severne i centralne Srbije i od 40 do 80 mm kiše, lokalno i više, za 24 h. Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 °S u odnosu na ponedeljak. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.", stoji na sajtu RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Upozorenje na nepogode u Beogradu (za 02. jul 2024.)

Kada je reč o Beogradu, ponovo se očekuju grmljavinske nepogode, praćene velikom količinom padavina.

"U ponedeljak krajem dana i noću ka utorku, kao i u utorak tokom celog dana ponovo se očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 °S u odnosu na ponedeljak.", piše RHMZ.

Meteorološka najava

U toku jutra po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije magla koja će smanjivati vidljivost na 300 do 500 metara, lokalno i na manje od 100 metara.

Bonus video:

05:29

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja