"PUKLO IM VESLO, OSTALI SU ZAROBLJENI NA DRUGOJ STRANI JEZERA" Kraj drame kod Čačka, spasioci izvukli 5 odraslih i dvoje dece FOTO
Foto: RINA

"PUKLO IM VESLO, OSTALI SU ZAROBLJENI NA DRUGOJ STRANI JEZERA" Kraj drame kod Čačka, spasioci izvukli 5 odraslih i dvoje dece FOTO

Društvo -

ČAČAK – Prava drama odigrala se na jezeru Međuvršje kod Čačka kada je usled poteškoća, u čamcu nasred vode nemoćno ostalo sedam lica. Pet odraslih osoba i dvoje dece.

1 / 5 Foto: RINA

Meštani su videli da je došlo do problema i odmah su pozvali nadležne koji su započeli akciju spasavanja.

- Njima je najverovatnije puklo veslo i ostali su zarobljeni na drugoj strani jezera i nisu nikako mogli da se vrate. Prvi je problem prijavio meštanin, nakon čega su na lice mesta upućena četiri vatrogasca-spasioca sa jednim vozilom i jednim čamcem iz VSJ Čačak. Drama je trajala oko pola sata, kaže za RINU jedan očevidaca.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

Vatrogasci spasioci su uspešno stigli do osoba koje su se nalazile u čamcu nasred jezera i izvukli ih na sigurno. Na svu sreću, nema povređenih lica.

Dačić: Spaseno sedam lica iz čamca na jezeru Međuvršje kod Čačka

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas spaseno sedam lica na jezeru Međuvršje kod Čačka.

“Po primljenoj dojavi, u 17.00 časova, da je potrebno spasavanje sedam lica (pet odraslih osoba i dvoje dece), koja se nalaze u čamcu na jezeru Međuvršje kod Čačka, na mesto intervencije upućena su 4 vatrogasca spasioca sa vozilom i čamcem iz VSJ Čačak.

Nakon intervencije članova Tima za spasavanje, sva lica su spasena” izjavio je Dačić.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track