ZASTRAŠUJUĆA SUPERĆELIJA SNIMLJENA U ŠIDU, NEVREME STIŽE IZ HRVATSKE: Crni oblak nad gradom, meteorolozi najavili POTOP (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

nevreme u srbiji

ZASTRAŠUJUĆA SUPERĆELIJA SNIMLJENA U ŠIDU, NEVREME STIŽE IZ HRVATSKE: Crni oblak nad gradom, meteorolozi najavili POTOP (VIDEO)

Društvo -

Snažno nevreme, koje je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) ranije najavio, a zbog kojeg je MUP Srbije izdao upozorenje, stiže u Srbiju.

Naime, velika superćelija viđena je kako se kreće iz Hrvatske.

Na Instagram profilu "192" objavljena je fotografija superćelije, koja iz Hrvatske ide ka Srbiji.

Takođe, objavljen je i snimak iz Šida, kao i fotografija, na kojem se vidi superćelija koja se bliži.

U Batrovcima uveliko pada grad. Na "192" objavljen je snimak, kao i fotografija grada koji pada jakim intenzitetom.

RHMZ: Nevreme u Srbiji večeras posle 19 sati

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prve padavine očekuju se posle 19h", stoji u upozorenju objavljenom u 18.28 sati.

RHMZ, nevreme
foto: Printscreen RHMZ

Kako stoji na sajtu RHMZ, večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °S.

Takođe, i na području Beograda večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, piše u upozorenju RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Meteorolog Todorović upozorio da može doći do poplava

Meteorolog Nedeljko Todorović je upozorio na moguće probleme koje olujne nepogode mogu izazvati.

- U gradovima, odvodi i kanalizacija neće moći da prime veliku količinu kiše, što može dovesti do poplava na ulicama, posebno u podvožnjacima. U planinskim predelima mogu se desiti bujične poplave manjih potoka - upozorio je.

MUP izdao upozorenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track