JUTRO POSLE STRAŠNE OLUJE! DANAS ĆE SE NA SRBIJU SRUČITI ŠTO PADNE ZA MESEC DANA! RHMZ popalio alarme, pogledajte slike pustoši
Foto: Instagram Printscreen/192.rs

Upozorenje na nepogode danas u Srbiji s velikom količinom kiše

JUTRO POSLE STRAŠNE OLUJE! DANAS ĆE SE NA SRBIJU SRUČITI ŠTO PADNE ZA MESEC DANA! RHMZ popalio alarme, pogledajte slike pustoši

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, znatno svežije i veoma nestabilno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a grad će padati češće na jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zavod je izdao upozorenje na nepogode sa velikom količinom kiše, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta se očekuje između 20 i 40 milimetara kiše za 24 časa, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 milimetara, ponegde i više od toga.

Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, popodne i jak, a na jugu Srbije južni i jugozapadni koji će u zoni najjačih pljuskova dostizati udare olujne jačine.

Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 20 na zapadu, do 29 stepeni na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu će danas znatno svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se obilne padavine, od 30 do 50 milimetara za 24 časa, lokalno i više od 70 milimetara. Tokom noći se očekuje prestanak kiše. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, popodne i jak. Temperatura koja će čitavog dana biti od 20 do 22 stepena, uveče će opasti.

Nevreme praćeno grmljavinom, jakom kišom i vetrom stiglo je sinoć sa severozapada u Srbiju.

Jaka kiša, u pojedinim mestima praćena gradom, pogodilo je prvo Mačvu, Srem i Bačku.

Zbog udara groma na trafo-stanicu kod Bogoslovije delovi Palilule, Zvezdare i širi centar Beograda ostali bez struje. Problemi i u Smederevu, ekipe elektrodistribucije na terenu.

U Smederevu se od udara groma zapalila kuća, oborena stabla na nekoliko mesta u gradu

Nakon udara groma izbio je požar u kući u Abelovoj ulici u Smederevu. Vatrogasci su na terenu, javlja reporter RTS-a. U požaru nema povređenih. Na nekoliko lokacija u Smederevu u nevremenu su oborena stabla. Na terenu su dežurne ekipe JKP "Zelenilo i groblja", kao i policija.

U Smederevu jak olujni vetar, kiša i grmaljvina. U pojedinim delovima grada nema struje.

Tri udara groma kod trafo-stanice na Bogosloviji, delovi Zvezdare i Palilule bez struje

U blizini trafo-stanice Bogoslovija u Beogradu tri puta je udario grom, zbog čega je došlo do kvara. Struje nema u delovima Zvezdare, Palilule i pojedinim delovima centra grada. Ekipe su na terenu i pokušavaju da sistem vrate u normalu za najviše pola sata.

Jako nevreme u Beogradu prouzrokovalo je više kvarova na elektromreži, pa je širi centar Beograda ostao bez struje.

U nižim delovima Beograda otežan saobraćaj zbog vode na kolovozu.

Grad padao u Šapcu i okolni, osetno niža temperatura

Jaka kiša sa vetrom padala je oko 21 sat u Mačvi i šabačkom kraju. U pojedinim selima uz Drinu padao je i grad. Jači grad na kratko je padao i u Šapcu, Petlovači, Mišaru i Gornjoj Vranjskoj.

Kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama krupan grad je padao u Šapcu i okolini. Jaka kiša sa vetrom padala je oko 21 sat u Mačvi i šabačkom kraju. U pojedinim selima uz Drinu padao je i grad. Jači grad na kratko je padao i u Šapcu, Petlovači, Mišaru i Gornjoj Vranjskoj.

Kurir.rs/RTS/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track