DETALJI DRAME NA JEZERU KOD ČAČKA 4 dece i 3 odraslih se zaglavilo, bezuspešno pokušavano spasavanje "Čamac nije bio dovoljno jak"
Foto: RINA

DETALJI DRAME NA JEZERU KOD ČAČKA 4 dece i 3 odraslih se zaglavilo, bezuspešno pokušavano spasavanje "Čamac nije bio dovoljno jak"

Društvo -

Vest da je sedam osoba ostalo bespomoćno na čamcu nasred jezera juče je obišla Srbiju.

Na lice mesta odmah su upućeni vatrogasci-spasioci koji su ih izvukli na sigurno.

Borivoje Gačić, komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona Čačak kaže da je sedam osoba koje su juče u popodnevnim satima evakuisane sa jezera u Međuvršju, ustvari bilo na suprotnoj obali jezera u odnosnu na na onu sa koje su isplovili, te da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo.

Međuvršje
foto: RINA

- Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17.40 ekipa od četiri pripadnika tog tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom - kaže Gačić.

Međuvršje
foto: RINA

Samoj akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

- Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na obali jezera u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac, ali da u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše”, rekao je Gačić.

U ovoj akciji spasavanja, na svu sreću, nije bilo povređenih lica.

Kurir.rs/Rina/Preneo: D. P.

Bonus video:

00:25

Potraga za nestalom decom u jezeru u Prokuplju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track