SRBIN ZASPAO NA NUDISTIČKOJ PLAŽI PA DOŽIVEO ŠOK ŽIVOTA! "Budim se, a pored mene..." Nije mogao da se otrezni od scene na Plaki
Foto: Shutterstock

urnebesno iskustvo sa letovanja

SRBIN ZASPAO NA NUDISTIČKOJ PLAŽI PA DOŽIVEO ŠOK ŽIVOTA! "Budim se, a pored mene..." Nije mogao da se otrezni od scene na Plaki

Društvo -

Leto je, plaže već prepune, tela cvrče na vrelini, što više boje nabaciti pre povratka s odmora. Pa malo brčakanja da se ne pretera i tako ukrug tih desetak dana koliko provedemo na moru.

I nije zgoreg sada se podestiti legendarne priče sa "Grčka uživo" koju su preneli mnogi mediji. Posebno ako biste da pocrnite po celom telu, a neprijatno vam je čak i na nudističkoj plaži da svoju intimu pokazujete nepozantima.

- Jeste li nudista ili onaj drugi što voli samo da pogleda? - napisao je Andrija R i započeo duhovito da prenosi svoju avanturu:

- Još iz tinejdžerskih i momačkih dana nudizam je za mene predstavljao tajanstvenu i uzbudljivu kategoriju. Da li zbog udaljenosti samih plaža, skrivenog prilaza ili moje bujne mašte, meni se u glavi stvarale svakakve slike. Zamišljao sam da su nudističke plaže pune mladih golih devojaka, lepih kao iz vile Hju Hefnera, ograđene bodljikavom žicom i brkatim čuvarom na ulazu koji laže "skidaj gaće ili pucam" .

I tako obreo se Andrija na ostrvu Naksosu i to na velikoj plaži Plaka.

- Još uvek ošamućeni od dugog puta smeštamo se na ležaljke. Malo plivanja da osetimo vodu i pod onim vrelim suncem i vetrom koji uvek duva, padamo u dremež. Budim se - pored mene leži go muškarac, kao od majke rođen. Raskrečio noge, valjda sunča unutrašnju stranu butina, šta drugo? Pogledam oko sebe, sve golaći, i ženski i muški. Alo bre, šta je ovo, gde je žica, gde je brkati čuvar, gde su zečice?!

Shvatio je da je na nudističkoj, a tu je bila i tabla sa važnim informacijama i pravilima ponašanja. Kaže da je sa društvom ušao u "harem, a da ih nijedan evnuh nije zaustavio".

- Društvo je mešano: mi "normalni" obučeni i oni "normalni" goli. Taj miks je veoma nezgodan. Sve vreme, mozak šalje instrukcije, "gledaj gore, digni pogled, gledaj ih u oči". Ali moje nenudističko nenaviknuto oko odbija komande i po pravilu spušta pogled i meri ko sa čime raspolaže.

Nudisti su bili uglavnom stariji ljudi, u pedesetim i šezdesetim. Nisu nimalo zairali od toga što su nekakvi tamo upali im na teritoriju. Ali, kaže autor, zemljina teža i godine su učinili da im visi sve što može da visi.

Ništa od zečica Hju Hefnera, ni od mladih golih devojaka... Ali predložio je tada Andrija administratorima Fejsbuk grupe da naprave spisak nudističkih plaža jer možda nekome zatreba.

- Verujte, kada se prvi put okupate goli i nađete na nudističkoj plaži, postane vam bezveze da ste u kupaćem - poručila je na ovu objavu jedna od članica "Grčka uživo".

Bilo je odmah onih koji su dobacili da se uvek kupaju goli, misleći na kućne uslove, ali da na plaži ipak vole da budu u kostimu ili kupaćim gaćicama.

Ipak, bilo je onih koji su decenijama čekali da ostvare svoj san, ai onih koji bi hteli ali ne smeju.

- Iduće godine krećem. Čekala sam da pređem pedesetu! - navela je jedna žena. dugi komentar je glasio:

- Osećaj je... oslobađajući! Zaista prelep. Mislim da samopouzdanje nema veze sa tim, ali malograđansko vaspitanje svakako ima.

Oni koji su se dvoumili imali su svoje razloge poput: "Ili bih ja blenula u nekoga, ili bih imala osećaj da baš svi gledaju u mene"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track