"ŽABE MOGU DA SPREČE IZLIVANJE TOALETA I DRUGIH SLIVNIKA TOKOM POPLAVA?!" Rukovodilac "Rastošnice" naveo mere prevencije štete
Foto: Kurir televizija

izlivanje kanalizacije

"ŽABE MOGU DA SPREČE IZLIVANJE TOALETA I DRUGIH SLIVNIKA TOKOM POPLAVA?!" Rukovodilac "Rastošnice" naveo mere prevencije štete

Društvo -

Jako nevreme i velika količina kiše koja je pala u Beogradu i ostalim delovima Srbije prouzrokovala je poplave. Voda je kuljala iz ulične kanalizacije, poplavila ulice i zaustavljala automobile.

Zašto posle svake kise dolazi do poplava i sta raditi kako bi se saniralo izlivanje kanalizacije, istraživala je u razgovoru sa rukovodiovcem Rastošnice promet Brankom Miloševićem, novinarka Kurira koleginica Teodora Borozan.

Teodora Borozan
foto: Kurir televizija

- Pa pre svega magistralna mreža nije projektovana za ovoliku količinu vode i normalno da u ekstremnim slučajevima kao što je ovaj nije mogla da je primi. Tu ne možemo ništa pomoći. Naravno sekundarna mreža je u još težem problemu - rekao je Milošević.

Pokazao je na koji način se čiste slivnici:

- Mi ćemo vam na jednom primeru pokazati kako se čisti slivnik koji je u 90% slučaja u ovom trenutku bio zapušen i nije mogao da primi, a greška je osnovna i to treba ljudima objasniti što je trebalo preventivno održavati to da bi situacija bila bar manje problematična.

Kako se čisti slivnik i na koje mere prevencije je ukazao Milošević pogledajte u videu:

05:21

ŽABE MOGU DA SPREČE IZLIVANJE TOALETA I DRUGIH SLIVNIKA TOKOM POPLAVA?! Rukovodilac Rastošnice naveo mere prevencije štete

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:25

Radomir Vujadin v.d. direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija za Kurir televiziju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track