SLEDI NALET EKSTREMNIH VRUĆINA - PADAJU TEMPERATURNI REKORDI Počinje ovog datuma, a trajaće 10 dana! Evo šta možemo očekivati
Foto: Shutterstock/Printscreen/RHMZ

SLEDI NALET EKSTREMNIH VRUĆINA - PADAJU TEMPERATURNI REKORDI Počinje ovog datuma, a trajaće 10 dana! Evo šta možemo očekivati

Društvo -

U Srbiji je konačno usledila stabilizacija vremena. Još u četvrtak očekuje se smena sunčanih i oblačnih intervala dok će u petak biti pretežno sunčano.

Do petka jutro će biti sveže tokom dana uz prijatne temperature, od 25 do 30 stepeni. U Beogradu će se temperatura kretati od 26 do 28 stepeni.

Od vikenda Srbiju će zahvatiti novi toplotni talas ove sezone, pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme uz maksimalne temperature iznad 30 stepeni, često i iznad 35 stepeni.

U urbanim sredinama i u Beogradu od nedelje slede i tropske noći što znači da ni minimalna temperatura neće padati ispod 20 stepeni.

Prema trenutnim prognzama toplotni talas potrajao bi minimum 10 dana.

vrućina
foto: printscreen

Biometeorološka prognoza za naredne dane

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, smanjene koncentracije i pospanosti mogu biti izražene i u jačoj formi. Neophodna je pažnja u saobraćaju.

U četvrtak se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska. Zatim do ponedeljka sledeće nedelje razvedravanje i postepeno toplije vreme dok će samo u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, padati kiša.

Crveni meteo alarm znači da je vreme vrlo opasno

Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track