SRBI, AKO LETUJETE U OVOJ ZEMLJI, OBRATITE PAŽNJU! Omiljena destinacija naših turista POOŠTRILA pravila, evo šta MORATE DA ZNATE
Foto: Shutterstock

SRBI, AKO LETUJETE U OVOJ ZEMLJI, OBRATITE PAŽNJU! Omiljena destinacija naših turista POOŠTRILA pravila, evo šta MORATE DA ZNATE

Društvo -

Turski parlament usvojio je u četvrtak uveče amandmane na zakon o civilnom vazduhoplovstvu, uključujući pooštravanje procedura pregleda putnika na aerodromima.

To je objavio TV kanal Haberturk.

Pravila će biti u skladu sa pravilima Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu (Čikaška konvencija), prema kojoj službenici obezbeđenja mogu da pregledaju stvari putnika na ulazu u terminal i na ulazu u prostor za ukrcavanje.

Ovo se odnosi i na lični prtljag i na elektronske uređaje. U slučaju odbijanja da da stvari na uvid, putnik neće biti pušten na aerodrom ili zonu polaska. Zabranjeni predmeti i predmeti biće oduzeti na licu mesta.

Na glavnim turskim aerodromima postoje dva bezbednosna kontrolna punkta: na ulazu u javnu površinu i u takozvanoj čistoj zoni nakon prijave.

Punktovi su opremljeni savremenom opremom, a po potrebi se vrše i fizički pretresi.

Amandmani takođe uvode novčane kazne u rasponu od 620 do 15.600 dolara za propust posade aviona da obavesti vlasti o bilo kakvom kršenju zakona u avionu tokom leta.

(Kurir.rs/TASS/Haberturk/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track