MINISTARKA BEGOVIĆ OTVORILA ČETVRTI SAIGE RDI FORUM: "Ulazimo u treću godinu implementacije SAIGE projekta" (FOTO)
Foto: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

MINISTARKA BEGOVIĆ OTVORILA ČETVRTI SAIGE RDI FORUM: "Ulazimo u treću godinu implementacije SAIGE projekta" (FOTO)

Društvo -

U Viminacijumu je održan četvrti SAIGE RDI forum koji je otvorila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović i direktor projekta SAIGE prof. dr Viktor Nedović.

Forum je organizovan radi pružanja podrške procesu institucionalne transformacije naučno-istraživačkih organizacija u okviru projekta SAIGE. Projekat SAIGE podržava reformu naučno- istraživačkih organizacija kroz dizajn i implementaciju planova institucionalne transformacije, pružajući podsticaje, finansijsku i tehničku podršku za prevazilaženje predviđenih koraka u institucionalnim reformama.

1 / 10 Foto: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

„Ulazimo u treću godinu implementacije SAIGE projekta i nekako sada ulazimo u šestu brzinu što se njega tiče, moram da kažem. Fokus ovog projekta jeste razvoj preduzetništva, razvoj inovacija i na kraju krajeva ono što ćemo meriti kao rezultat jesu inovacije koje su spremne za tržište i jeste broj startapa koji će se otvoriti zahvaljujući ne tako malom ulaganju kroz ovaj SAIGE projekat“, rekla je ministarka dr Begović.

„Osamnaest instituta, odnosno, na kraju će biti sveukupno dvadeset instituta koji prolaze kroz proces transformacije, veliki broj obuka, veliki broj nekih novih tela se u okviru instituta otvorio kao podrška razvoju inovacija kao što su kancelarije za tehnološki transfer, kao što su kancelarije za upravljanje projektima, kao što su ljudi koji pomažu da se projekti pripremaju za Horizon Europe pozive. Želimo da povećamo broj Horizon Europe projekata koji odlazi u nauku, dakle na naše institute i na naše fakultete, ali sa druge strane želimo da pokažemo da kroz ulaganje mogu da nastanu nove kompanije i nadam se da će neke od ovih kompanija postići veliki uspeh u vremenima koja dolaze“, zaključila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

Jelena Begović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track