OGLASILO SE MINISTARSTVO NAKON TVRDNJI POJEDINIH PENZIONERA DA SU NA METI PREVARANATA: Oštro osuđujemo ovaj vid prevare!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

reagovanje

OGLASILO SE MINISTARSTVO NAKON TVRDNJI POJEDINIH PENZIONERA DA SU NA METI PREVARANATA: Oštro osuđujemo ovaj vid prevare!

Društvo -

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije da pojedini prevaranti varaju penzionere, za Kurir se oglasilo i Ministarstvo zdravlja!

Podsetimo, korisnici društvenih mreža naveli su da pojedinci idu od vrata do vrata penzionera, govore im da su iz Ministarstva zdravlja, a potom im nude tretmane magnetima i obećavaju da će im PIO fond obezbediti besplatan odlazak u banju.

Zatim od njih traže da potpisuju ovlašćenja.

- Ministarstvo zdravlja oštro osuđuje ovakav vid prevare i dovođenja građana u zabludu. Ministarstvo zdravlja nikada nije niti će sprovoditi ovakve aktivnosti - naveli su iz ovog ministarstva i dodali:

- Sve mere i aktivnosti koje realizuje Ministarstvo zdravlja ili neka od zdravstvenih ustanova su javne i transparentne, uvek blagovremeno istaknute na zvaničnim internet stranicama, i objavljivane u sredstvima javnog informisanja.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je ovim putem građane da ovakve i slične slučajeve prevara i zloupotrebe građana odmah prijave nadležnim organima.

Bonus video:

03:51

PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track