Žena koja vara kasire u Beogradu "trikom 2.000 dinara" ponovo hara u nekim delovima prestonice, tvrde Beograđani.

Naime, ona "ojadi" prodavce na sitno uspešno ih zamajava pričom, traži i kopa sitniš po novčaniku, a onda krupnu novčanicu koju je pokazala ranije vrati u novčanik i ubeđuje da je sve uredno platila.

Najnovije upozorenje građana na ovu prevaru pojavilo se na beogradskim Instagram stranicama.

- Upravo je bila na Novom Beogradu u jednoj radnji na istu foru je probala da me odradi navodno tražeći sitno, a 2.000 drži ispod novčanika. Na moje "ne treba mi sitno" ona počinje da se buni i insistira, ali prepoznala sam je. Kad sam tražila da mi da samo 2.000 ona je izletela iz radnje verovatno je skapirala da znam o čemu se radi. Neka prodavci obrate pažnju jer otišla je u pravcu bloka 63. Verovatno u obližnje radnje - navodi se u objavi na Instagram stranici moj_beo_grad_ dok u narednoj stoji:

2.000-dinara.jpg
Instagram Printscreen moj_beo_grad 
foto: Instagram Printscreen moj_beo_grad

- Bila je u pekari na Fontani krene priču kako joj treba kusur ako može sve od 200. Cena je bila 110 i ja je pitam za deset, drži 2.000 ispod novčanika i kao traži sitno kaže "Evo imam 20". Ja rekoh dobro, "dajte mi još 2.000" i ona kao, "a nemate sitno da mi vratite". Idem da razmenim, doći ću... Naravno nije došla, žena je plavuša oko 165 visine kruži stalno tuda - napisala je druga Beograđanka:

trik-2000-dinara.jpg
Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd 
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

- I u marketu na Bežanijskoj kosi samo što je ova bila tamnoputa i sa crnom kosom. Kaže da traži sitno i drži 2.000 ispod i sve vreme viče da pripremim kusur. To ponavlja više puta i traži po novčaniku koji je prazan još 20 dinara. Nakon što je videla da neću izvaditi kusur dok mi ne da pare u ruke dala je 2.000 bez dela i nisam primila. Rekla je da će se vratiti, ali naravno nije.