ULAZ U OVO BEOGRADSKO NASELJE SE NAPLAĆUJE: Novčanik spremite ako niste na spisku! Stanari se žale, a evo koja je cena
Foto: Printscreen/RTS

ULAZ U OVO BEOGRADSKO NASELJE SE NAPLAĆUJE: Novčanik spremite ako niste na spisku! Stanari se žale, a evo koja je cena

Društvo -

U naselje Partizan na Adi Ciganliji od juna se može besplatno samo ako ste na spisku koji su dostavili žitelji tog naselja. Svi ostali, nenajavljeni gosti, moraju da plate.

Poznanici i prijatelji porodica koje žive u naselju Partizan na Adi Ciganliji, besplatno su, kada idu kod njih u goste, uz najavu, prolazili pored rampe, ali od početka juna važe nova pravila.

"Doneli su odluku, ko god dolazi, na primer rodbina mi dolazi, neko od mojih drugara, ako ga najavim mora 500 dinara dati da uđe do mene, a pre je bilo najaviš i uđe, ne plaća, izađe kad izađe", kaže stanar naselja Partizan Ivan Jozić.

U Javnom preduzeću "Ada Ciganlija" kažu da je bilo zloupotreba i da su neki lažno prijavljivali da idu u goste.

Navode da je radnim danima ulazilo 180 vozila, a vikendom i do 260.

"Prosto, taj broj vozila mora da se ograniči, mi moramo da imamo neku kontrolu", kaže Maja Pavlović iz JP "Ada Ciganlija".

naselje Partizan
foto: Printscreen/RTS

Ko ide u naselje, a ko da se kupa?

Iz JP "Ada Ciganlija" ističu da je verovatno nastao problem u kontroli i da žele da znaju ko ulazi i da li zapravo zaista idu u naselje Partizan.

"Detaljnom analizom i uvođenjem novog sistema naplate, naše službe su došle do zaključka da su postojale određene zloupotrebe i da su ulazili ljudi koji su boravili na kupalištu, koji su dovodili decu na treninge", kaže Pavlovićeva.

U ovom preduzeću naglašavaju da se i dalje do naselja Partizan može bez plaćanja dnevne karte, ali samo uz dostavljen spisak.

"Svi majstori, hitne intervencije, hitne pomoći, šta god njima treba od tih ulazaka – tipa ogreva, drva da unesu, oni su slobodni da najave prethodno, da dostave spisak i u tom slučaju oni će biti propušteni na rampu, kao i brze pošte koje dolaze, njima je takođe dozvoljeno da uđu besplatno", kažu iz JP "Ada Ciganlija".

Stanari i dalje nezadovoljni

Stanari tvrde da i oni, kada ne ulaze svojim kolima do kuće, moraju da plate.

Jedan od stanar naselja Partizan Mića Huseinović žali se da je problem što ne mogu da na Adu Ciganliju uđu sa ličnom kartom koju bi na rampi pokazali.

Tvrdi da ne mogu svojim kućama da dođu "kao sav normalan svet".

Smatraju da bi telefon, koji bi stajao kod službenika na rampi, mogao da reši problem.

"Mi ćemo kupiti telefon, ne moraju oni nikakav telefon svoj da daju, mi ćemo kupiti svoj telefon i ko god zove, ti brojevi naši će biti na tom telefonu. Ko god zove Pera, Mika, Žika, on je tu, ako zove neko drugi – nepotrebno je da mu se javlja", kaže Huseinović.

Ističe da rešenje koje uključuje telefon neće biti zloupotrebljeno.

Cene karata za parking na Adi Ciganliji

Inače, dnevna karta za ulazak kolima na Adu Ciganliju je 500 dinara. Za boravak do 90 minuta plaća se 250 dinara. Taksi vozila zadržavanje do 15 minuta plaćaju 50 dinara. Godišnja karta košta 26.000, ali nju stanari naselja Partizan kupuju po povlašćenoj ceni od 4.000 dinara.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

01:51

MEDUZE NISU JEDINE U SAVSKOM JEZERU! Iz JKP Ada Ciganlija rekli su nam šta se sve nalazi na dnu i kupa se sa nama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track