Konačno je, posle dužeg vremena, u Srbiji obavljena transplantacija organa i spaseno nekoliko života zahvaljujući pristanku jedne porodice za doniranje organa svog člana porodice koji je preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Zahvaljući tome i Miloš, koji ima svega 24 godine i koji je bio na samrti, dobio je noćas novo srce i novi život.

todic.jpg
Privatna Arhiva 
Predstavnici Udruženja zajedno za novi život sa Miloševom porodicomfoto: Privatna Arhiva

- U Urgentnom centru dobijena je saglasnost porodice za donaciju organa. Jedno "Da" spasilo je noćas nekoliko života. Između ostalo i našeg drugara Miloša, dvadesetčetvorogodišnjeg momka iz okoline Požarevca, koji je bio u jako teškom stanju. I jedini spas nakon operacije srčanog zaliska i defibrilatora jeste bila transplantacija. Miloš ju je, hvala Bogu, dočekao - kaže za Kurir Mladen Todić, predsednik Udruženja zajedno za novi život, koji je sa predstavnicima udruženja nakon transplantacije bio sa Miloševom porodicom:

urgentni-centar-beograd-uc-beograd-hitna-pomoc--foto-ana-paunkovic-20.jpg
Ilustracija, Ana Paunković 
foto: Ana Paunković, Ilustracija

- Miloševi roditelji i sestra još ne mogu da dođu sebi od sreće koja ih je zadesila. Ne veruju da je Miloš dobio šansu za novi život. Ovo je tek druga saglasnost porodice preminulog za transplantaciju organa u Srbiji od početka godine. A na organe i život u našoj zemlji čeka oko 2.000 ljudi. Ipak, ovo je, nadamo se znak, da stvari kreću nabolje što se tiče programa transplantacije i da ćemo još života spasti. Neizmernu zahvalnost dugujemo porodici donora, koja je u najtežem trenutku skupila snagu da kaže to jedno veliko "Da".

Bonus video:

Kurir televizija SRBIJO POMOZI! JELENI JE HITNO POTREBAN NOVAC ZA TRANSPLATACIJA BUBREGA: Njena ispovest za Kurir će vas ostaviti bez teksta