Muškarca iz Kikinde (44) policajaci su isključili iz saobraćaja jer je utvrđeno da je vozio bicikl sa 3,51 promila alkohola u organizmu.

Kako Kurir saznaje, mortus pijanog čoveka patrola je uočila prethodne noći u jednoj ulici i odmah isključila iz saobraćaja. Određeno mu je zadržavanje do 12 časova i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

On se nakon trežnjenja neće tek tako izvući jer se nasilnična vožnja sankciniše visokom novčanom kaznom i kaznenim bodovima, a moguća je i zatvorska kazna. Kakav će biti sudski epilog, odlučiće sudija za prekršaje.

Osoba koja u krvi ima od 3 do 4,5 promila alkohola može da padne u alkoholnu komu:

- Količina od 4,5 do 5 promila tretira se kao smrtonosna doza, jer tada dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema- pojašnjavaju lekari.

U Kikindi i područu koje je pod ingerencijom ove Policijske uprave ovakvi slučajevi, na žalost, nisu neuobičajeni bilo da se radi o bicilistima ili vozačima.

Neslavan rekord u vožnji u teško alkoholisanom stanju još uvek drži jedan vozač "juga 55" sa područja Subotice. Kad ga je 2019. godine zaustavila policijska patrola u Oromu kod Kanjiže, policajci su ostali u čudu. Vozač je imao čak 4,21 promil alkohola u krvi.

Bonus video:

Instagram BICIKLISTA NA KONJARNIKU IMAO VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Izbegao smrt 2 puta za nekoliko sekundi