U Srbiji je veoma toplo vreme, a ekipa Kurira obišla je mesta gde građani borave kako bi se rashladili i sklonili od vrućine.

Sa Ade Ciganlije javila se novinarka Kurira Teodora Borozan koje je razgovarala sa spasiocem Jovanom Lauševićem:

sequence-07.00-06-28-24.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Sezona je počela sa jakim toplim talasom. Danas je radni dan i imamo nešto manje kupača na Adi.Očekujemo veći priliv kupača za vikend. Tada radimo sa dupliranim pozicijama gde je to potrebno. Za sada intervencija u okvuirzu bova. Bilo je par pluta van plažne ograde i na sreću sve se završilo kako treba. Kao i svake godine apelujemo na građane da ne ulaze naglo u vodu, kao i da ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju niti pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Iz Novog Pazara javio se novinar Kurira Emir Ličina koji je doneo zanimljiv podatak da se Novopazarci rashlađuju toplim napicima.

sequence-07.00-09-59-23.still007.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Ismail Đulovć, domaćin lokala turski hamam kaže da gosti osim maline, limundade i ostalih hladnih napitaka dosta često se piju ruski, turski ili čečenski čaj:

Kurir teleivizija OVAJ TOPLI NAPITAK BOLJE RASHLAĐUJE NA VELIKIM VRUĆINAMA NEGO HLADNI! Izbacije višak toplote iz tela, a dolazi iz arapskih zemalja

- Taj čak izaziva u telu efekte koji izbacuju višak toplote i dolazi do tog stanja da se telo hladi.

Jedan od gostiju rekao je da je piti ovaj čaj na visokim temperaturama pravi merak:

sequence-07.00-11-14-14.still008.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Ne treba potcenjivati ni dejstvo hladnih pića, ali piti turski čaj na visokim temperaturama i do 40 stepeni pravi je merak. On zagreje telo, ali izbacuje svu toplotu iz tela.

Običaj da se čaj pije na visokim temperatura dolazi iz arapksih zemalja, a stručnjaci savetuju da se uz ovaj čaj unosi dosta tečnosti kako ne bi došlo do dehidratacije.

Aleksandra Dražić javila se sa Bešenskig jezera pored Fruške Gore koje izgleda veoma atraktivno naročito zbog svoje zelene boje, ali se kupačima savetuje oprez

sequence-07.00-14-13-18.still006.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Malo ko zna da ovde kupanje nije dozvoljeno. Dubina je do 50 metara. Na ovom jezeru se ne nalaze spasioci i ova lokacija nije registrovana kao zvanično kupalište. Kako smo saznali ovde se pre nekoliko dana desila jedna umalo kritična situacija kada je muškarac počeo da se davi, ali na svu sreću kupači su mu pritekli u pomoć i sve se dobro završilu.

Azurna boja i prozračnost su neodoljivi za kupače, ali ipak treba biti oprezan sa odlaskom u dubine.

sequence-07.00-15-56-16.still005.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Jezero je nastalo kad su osamdesetih godina obustavljeni kopovi kada je došlo do sakupljanja vode.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija ROBINSON SA ADE MEĐICE: Pogledajte život čoveka koji je zbog RATA i SANKCIJA mir našao na reci (VIDEO)