Mnoge je iznenadila pomalo bizarna, ali važna po zdravlje muškaraca, vest da je stariji gost jednog hotela u Kragujevcu, nakon večernjeg pića i hrane, popio lek za potenciju i ubrzo preminuo. Prema prvim informacijama, gost je popio lek iz neispitanog izvora, koji se već godinama protivzakonito stavlja u promet na našem tržištu.

U emisiji "Puls Srbije" gosti su bili dr Aleksandar Milošević, urolog i seksolog, i pevač Era Ojdanić govorili su o ovoj temi.

Dr Aleksandar Milošević: "Korišćenje lekova bez saveta lekara može biti smrtonosno"

Dr Aleksandar Milošević je naglasio opasnosti korišćenja lekova za potenciju bez konsultacije sa lekarom.

- To je jako tužna vest zbog tog čoveka, međutim, jako dobra opomena za druge ljude koji koriste lekove nekontrolisano, bez recepta, bez mišljenja lekara - rekao je Milošević.

355309.01-43-07-17.still005.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Istakao je da svi lekovi imaju svoje pozitivne i negativne strane, a nekontrolisana upotreba može imati ozbiljne posledice.

- Ti lekovi za potenciju prvo treba da se zna ko je izvor, ko je proizvođač, i da seksolog ili kardiolog procene da li sme da se pije taj lek. Taj lek ima jako dejstvo na krvne sudove, širi ih, povećava korito u kome krv treba da bude, a to srce sve trpi - objasnio je dr Milošević.

Era Ojdanić: "Nikada nisam koristio hemiju, sve dolazi iz glave"

Pevač Era Ojdanić se uključio u program i podelio svoje iskustvo.

- Nikada u svom životu nisam koristio bilo kakvu hemiju da bih vodio ljubav - rekao je Ojdanić.

355309.01-46-55-11.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

On je istakao da je najvažnije biti zdrav u glavi i da ljubav i uzbuđenje dolaze prirodno.

Ojdanić je ispričao i anegdotu sa prijateljem koji mu je ponudio lek za potenciju, na šta je on odgovorio:

- Ponesi ti to svom ćaći i daj. A ovo meni sedom, matorom, buljavom, hvala Bogu, nije potrebno.

Dr Milošević je potom objasnio razliku između zvaničnih lekova za potenciju i onih koji se nabavljaju iz neproverenih izvora.

- Na tržištu imamo jako mnogo lekova raznih proizvođača. Dolaze iz Egipta, Indije, a neki od tih neregistrovanih lekova nisu verifikovani za upotrebu kod nas - rekao je Milošević.

Kurir televizija EVO ZAŠTO SU LEKOVI ZA POTENCIJU TOLIKO OPASNI! Dr Milošević otkrio: Nekontrolisana upotreba može dovesti do SMRTI

Dodao je da svaki lek treba da se koristi uz mišljenje lekara specijalizovanog za to područje.

Zaključio je da nekontrolisana upotreba lekova može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i smrti, kao što je bio slučaj sa gostom hotela u Kragujevcu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija "NAŠ MINISTAR ZBOG IMPOTENCIJE OTIŠAO KOD VRAČARE!" Petrović tvrdi: Gledao sam kako skače kroz OBRUČ OD LANACA I KATANACA