"AKO HOĆETE DUŽU MLADOST I BOLJE ZDRAVLJE IZBEGAVAJTE SUNCE U KRITIČNOM PERIODU!" Dermatovenerolog upozorio na ozbiljne posledice!
Foto: Shutterstock

vrućine i zdravlje

"AKO HOĆETE DUŽU MLADOST I BOLJE ZDRAVLJE IZBEGAVAJTE SUNCE U KRITIČNOM PERIODU!" Dermatovenerolog upozorio na ozbiljne posledice!

Društvo -

O tome kako jako sunce i rekordne vrućine koje su trenutno na snazi u Srbiji mogu uticati na zdravlje kože govorio je za Kurir televiziju Predrag Poleskić specijalista dermavenerologije sa kojim je razgovarala novinarka Kurira, Nevena Milošević.

Predrag Poleksić
foto: Kurir televizija

Ističe da je koža naš najveći organ i da je ona prva na udaru trenutno intenzivnog UV zračenja koje joj može naštetiti:

- Koža je naš najveći organ i ona je prva linija odbrane od UV zraka koje emituje sunce i koža pamti. Moj savet je da ako hoćete da ostanete duže i zdraviji i mlađi da izbegavate sunce kada je najviši indeks UV zračenja, a to je perod od 10 do 17h - rekao je Poleskić i dodao:

- Za male bebe čak do godinu dana, ne preporučuje se uopšte da idu na more. Njihova koža nije zrela za tako nešto. Treba, takođe, koristiti preparate sa SPF faktorima, a važna je naravno dovoljna hidratacija, dovoljan unos antioksidanasa što sve smanjuje rizik od oboljenja. Moram to da kažem, u porastu su nemelanocitni I melanocitni tumori kože, jako veliki porast! tako da ako želite da izbegnete takve neke situacije, ta fotoprotekcija je jako bitna.

01:30

AKO HOĆETE DA DUŽU MLADOST I BOLJE ZDRAVLJE IZBEGAVAJTE SUNCE U KRITIČNOM PERIODU! Dermatovenerolog upozorio na ozbiljne posledice

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track