NAJVEĆA GUŽVA NA GRANIČNOM PRELAZU U SEVERNU MAKEDONIJU! Mitić: Da bi se izbeglo čekanje može se koristiti OVAJ MANJI prelaz
Foto: Printscreen/RTS

gužve na graničnim prelazima

NAJVEĆA GUŽVA NA GRANIČNOM PRELAZU U SEVERNU MAKEDONIJU! Mitić: Da bi se izbeglo čekanje može se koristiti OVAJ MANJI prelaz

Društvo -

U jeku smo tuirističke sezone, pa je neizostavno pitanje kakva je situacija na graničnim prelazima.

Novinarka Aleksandra Dražić izvštavala je sa graničnog prelaza Batrovci:

Aleksandra Orlić
foto: Kurir televizija

- U ovo trenutku na granićnom prelazi između Srbije i Hrvatske ima nešto manje putnika nego što je bio slučaj prethodnog dana. Očigledno ljudi putuiju tokom noći i ranih jutarnjih sati. Nešto više ima vozila na ulazu u našu zemlju, a čekanja su otprilike pola sata. Ista je situacija je na prelazu Tovarnik.

A Jovica Mitić iz automotosaveza Srbije kaže da su trenutno najveće gužve na prelazu u Severnu Makedoniju.

- Nalazimo se u tom delu turističke sezone, kada se nekako najviše putuje u smeru ka Severnoj Makedoniji i ka Grčkoj i tu treba očekivati nekako najveći broj vozila. Međutim, na svu sreću to je integrisan prelazak sa Makedonijom, tako da vrlo brzo se prolazi ta carinska i pasoška kontrola i očekujemo da će sigurno i u ovom vikendu saobraćaj biti osvetno pojačan - kaže Mitić i dodaje:

Jovica Mitić
foto: Kurir televizija

- Trebaju vozači računati i sa tim nekim zadržavanjima u nekom intervalu od 30 do 60 minuta. Sada očekujemo onaj povratni talas iz Grčke kroz Severnu Makedoniju, tako da može i na ulazu u Srbiju biti povremeno tih zadržavanja, koja će se opet kretati u nekom intervalu od 30 do 60 minuta.

Podsetio je i na prelaz Prohor Pčinjski na kom je moguće izbeći čekanje:

- Dobra je stvar da tu ima i granični prelaz Prohor Pčinjski. To je manji granični prelaz, ali uglavnom se na njemu manje čeka, tako da za one koji nisu voljni da sačekaju tih nekih 30-ak minuta, mogu da iskoriste i ovaj granični prelaz, kako bi brže prošli do svog odredišta.

01:21

NAJVEĆA GUŽVA NA GRANIČNOM PRELAZU U SEVERNU MAKEDONIJU! Mitić: Da bi se izbeglo čekanje može se koristiti OVAJ MANJI prelaz

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:14

Na graničnom prelazu Batrovci kolona duga pet kilometara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track