ŽELJKA IZ ĆUPRIJE JE JEDNA OD PET ŽENA KOJA JE USPELA DA RODI SA SRCEM NA DESNOJ STRANI! Lekari nisu verovali u OVO ČUDO PRIRODE
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

ŽELJKA IZ ĆUPRIJE JE JEDNA OD PET ŽENA KOJA JE USPELA DA RODI SA SRCEM NA DESNOJ STRANI! Lekari nisu verovali u OVO ČUDO PRIRODE

Društvo -

Dokaz da ne postoji veća žrtva od roditeljske, najbolje pokazuje primer Željke Prokić iz Ćuprije. Ona je jedina žena u Srbiji koja ima srce sa jednom komorom i na desnoj strani, a uspela je da rodi zdravo dete pre sedamnaest godina.

Priča koju je ispričala za Kurir televiziju je jedna od onih koje će motivisati i druge parove da se osmele i bore za potomstvo.

Željka Prokić je prva žena u Srbiji, ali peta u svetu, koja je sa jedom srčanom komorom uspela da rodi zdravo dete.

02:53

ŽELJKA IZ ĆUPRIJE JE JEDNA OD PET ŽENA KOJA JE USPELA DA RODI SA SRCEM NA DESNOJ STRANI! Lekari nisu verovali u OVO ČUDO PRIRODE

- Niko mi nije dao prognoze da mogu ostati trudna, čak sam i suprugu rekla, kada je otpočela ozbiljnija veza, da nisam sigurna da mogu ostati trudna. Doduše, mi smo se sa tom mišlju i venčali, pa smo računali da možemo posle venčanja i da usvojimo neko dete.

Nakon jedne neuspešne trudnoće, Željka i njen suprug Saša nisu odustali, a godinu dana nakon venčanja, usledio je dan koji im je promenio život iz korena.

- Onog momenta kada sam saznala da sam trudna, bila sam najradosnija, samo mi je u glavi bilo da rodim dete.

Svi lekari, koji su dotad pratili Željkino stanje, bili su zabrinuti i upozoravali je da trudnoća, ali i porođaj, mogu dodatno oslabiti njeno srce, što se i dogodilo, pa joj je ubrzo postavljen i prvi pejsmejker.

- Naravno da se nikada nisam pokajala što sam rodila Matiju, on je za mene najbolji i najpametniji, najsavršenije dete na svetu. Davali su mi lekove za razvoj njegovih pluća, a rođen je sa kilo i 140 grama, imao je 39 centimetara na rođenju, rođen je u 33. nedelji, srce mu je normalno.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

08:20

NE VIDI ALI ČITA, PIŠE, RADI SEOSKE POSLOVE, A TEK KAD ZAPEVA! Upoznajte Dragana Popovića iz Lunovog sela, ČUDO OD ČOVEKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track