MILAN GLUŠAC PREDSEDNIK OPŠTINE VRBAS, TIJANA ALEKSIĆ PREDSEDNICA SKUPŠTINE: "Bolji život građana Vrbasa je naš glavni zadatak"
Foto: Protokol Vrbas

MILAN GLUŠAC PREDSEDNIK OPŠTINE VRBAS, TIJANA ALEKSIĆ PREDSEDNICA SKUPŠTINE: "Bolji život građana Vrbasa je naš glavni zadatak"

Društvo -

Milan Glušac izabran je za predsednika opštine Vrbas a Tijana Aleksić za predsednicu Skupštine opštine. Glušcu će ovo biti treći mandat na čelu opštine. Istu dužnost obavljao je od 2016. do 2017. godine i potom od 2017. do 2020. godine. U trinaestom sazivu bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije. Aleksićeva je pre izbora za predsednicu opštinskog parlamenta bila zamenica predsednika opštine.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Jovan Kovačević, a za zamenicu predsednice Skupštine Marijana Maraš. Članovi Opštinskog veća biće Srđan Stanić, Ivor Lukin, Jasna Bjelica, Jovana Vujtović, Mila Suzić, Nataša Milović i Mikloš Dubinji.

Milan Glušac istakao je da se u Vrbasu nikad nije radilo i gradilo kao od dolaska na vlast Srpske napredne stranke i koalicionih partnera.

- U prethodnih 10 godina realizovali smo investicije vredne preko 6,2 milijardi dinara. Rekonstruisali smo veliki broj škola i vrtića, Opštu bolnicu. Domove zdravlja. Domove kulture. Puteve i ulice,sportske objekte,dečija igrališta. Izgradili smo prečistač otpadnih voda, kao i deo kanalizacione mreže. Izgradili smo nov vodovod do Kucure i Savinog Sela, prebacili sistem daljinskog grejanja sa mazuta na gas.

1 / 3 Foto: Protokol Vrbas

I to je samo deo onoga što smo uradili - istakao je Glušac.

On je naveo da se u narednom periodu očekuje realizacija velikog broja investicija.

- Bolji život građana Vrbasa je naš glavni zadatak. Oni su 02.juna jasno rekli da podržavaju politiku napretka.Politiku razvoja.Glasali su za Vrbas sutra za Vrbas budućnosti.Glasasli su za nastavak projekata koji unapređuju kvalitet njihovog života.Uradili smo mnogo.I uradićemo još više. Za bolji život građana Zmajeva.Bačkog Dobrog Polja,Kucure,Savinog Sela,Ravnog Sela i Vrbasa rekao je Glušac i dodao : - Za razvoj opštine Vrbas posebno je značajno što će krajem godine biti otvorena brza pruga Subotica - Novi Sad, kao i gradnja brze saobraćajanice "Osmeh Vojvodine" i rekonstruukcija pruge Vrbas - Sombor - zaključio je Glušac.

Nakon izbora za predsednicu Skupštine opštine Tijana Aleksić je istakla da će novi saziv lokalnog parlamenta nastaviti da pruža podršku velikom broju razvojih projekata, koji su u toku i čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track