HITNO SAOPŠTENJE ER SRBIJE: Očekuju se kašnjenja letova, odstupanja i do TRI SATA na većini relacija! Evo šta je uzrok
Foto: Shutterstock

HITNO SAOPŠTENJE ER SRBIJE: Očekuju se kašnjenja letova, odstupanja i do TRI SATA na većini relacija! Evo šta je uzrok

Društvo -

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštile je danas da su moguća odstupanja od planiranog reda letenja usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova u centralnoj i zapadnoj Evropi.

Kako piše u saopštenju, vremenske prilike dovele su do pomeranja aerodromskih slotova od strane evropskih kontrola letenja.

- Danas tokom popodneva i večeri očekuju se velika odstupanja od planiranog reda letenja. Za sve avio-kompanija koje lete u pravcu severno i zapadno od Beograda, uključujući i Er Srbiju, očekuju se prosečna kašnjenja od dva do tri sata na većini letova. Kao posledica toga, može doći do isticanja radnog vremena letačkih i kabinskih posada, kao i isticanje radnog vremena pojedinih aerodroma, što sve može imati dalje nepovoljne posledice na odvijanje saobraćaja - ističu iz Er Srbije.

Iz Er Srbije se izvinjavaju putnicima zbog odstupanja, navodeći da do njih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

- Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove. Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja - zaključuju u saopštenju, i obaveštavaju putnike da se mogu obratiti Kontakt centru Er Srbije na sledeće brojeve telefona:

0800 111 528 iz Srbije

+381 11 311 21 23 iz inostranstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track