Fitnes klub "Star SM" iz Sremske Mitrovice postoji od 2010. godine i uspešno trenira decu u disciplini fit kid, što dokazuju brojni uspesi i medalje. Klub je jedini te vrste u Srbiji, jer ne postoji zvaničan savez za ovaj sport, što im dodatno otežava finansiranje.

Sa šest dosadašnjih evropskih prvenstava, njihove devojčice su osvojile čak 13 medalja, a ove jeseni će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.

Kako bi obezbedili odlazak na ovo prestižno takmičenje, Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica pružila je značajnu podršku klubu i takmičarkama.

gimna.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Prošle godine, devojčice su propustile Evropsko prvenstvo u Španiji zbog nedostatka sredstava, ali ove godine će, uz podršku grada, imati priliku da se takmiče u Bugarskoj. Predsednik i trener kluba, Slobodan Jevremović, ističe važnost ove pomoći:

"Zahvaljujući gradskoj upravi, moći ćemo da platimo kotizaciju od 1.000 evra, koja je neophodna za prijavu na takmičenje. Ukupno nam je potrebno oko 3.500 evra za sve troškove, ali podrška grada nam daje nadu da ćemo uspeti da odemo i pokažemo svoje talente."

Kurir/D.Š. Fitnes klub "Star SM" iz Sremske Mitrovice

Sportki savez grada Sremska Mitrovica takođe je podržao klub, prepoznajući značaj međunarodnih takmičenja za mlade sportiste. Predsednik Sportskog saveza, Nemanja Crnić, izjavio je:

"Sportski savez grada Sremska Mitrovica kao svoju primarnu delatnost ima održavanje sistema sporta, posebno rada sa decom. U tom cilju, podržavamo svaki vid rada u sportu sa decom. Ovaj put smo se opredelili da podržimo odlazak naših sportiskinja na Evropsko prvenstvo u fit kidsu, jer smatramo da je važno da što više naših takmičara učestvuje na međunarodnim takmičenjima kako bi upoznali različite sportske sisteme širom Evrope."

gimna3.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Gradska uprava i Sportski savez prepoznali su značaj pružanja pomoći mladim talentima, posebno kada je reč o ženskom sportu koji često nema dovoljnu podršku. Zahvaljujući njihovoj pomoći, devojčice iz Fitnes kluba "Star SM" imaju priliku da nastave niz uspeha na međunarodnoj sceni.

Jevremović dodaje:

"Evropska takmičenja donose raznolikost i šarolikost, od majica do helanki, ali važno je da svi učesnici budu jednako tretirani i poštovani. Ove godine smo odlučili da rešimo pitanje uniformisanosti. Naša najveća prepreka je nedostatak podrške za ženski sport. U Srbiji, devojčice često nemaju priliku da se takmiče i napreduju zbog nedostatka organizacionih struktura i saveza. Zahvaljujući gradskim vlastima koje su nam nesebično pružile pomoć, nadamo se boljoj budućnosti za naše mlade sportiste."