Na zapadu Srbije je održana najveća žurka na rekama!

Drinska regata startovala je u 10 časova u Rogačici, a okočana će biti 40 kilometara uzvodno u Ljuboviji, gde se fešta nastavlja koncertima Dejana Cukića i Nevernih beba, a nastupaju i Nataša Bekvalac, Cunami, Korona i Rimski.

0616--foto-mduls-1.jpg
RINA, MDULS 
Dobra zabava je zagantovanafoto: MDULS, Rina

Izuzetno raspoloženje je na tropskim vrućinama vladalo sve vreme, bez ijednog incidenta, a na jednom od čamaca je bila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sa saradnicima.

- Drinska regata je dragulj turističke ponude u ovom delu Srbije i manifestacija koja pozicionira Ljuboviju u grupu opština i gradova s najatraktivnijim događajima - rekla je Žarić Kovačević, koja je s predsednikom opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem i označila start regate:

0616--foto-mduls-3.jpg
RINA, MDULS 
Ministarka Žarić Kovačević sa saradnicima na regatifoto: MDULS, Rina

- Vlada Republike Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uvek daju podršku projektima koji su značajni za turistički i ekonomski razvoj.

Naglasila je da svake godine regata okuplja sve više turista iz regiona i sveta, a da mnogi planiraju godišnje odmore kako bi druge subote jula bili učesnici tradicionalnog spusta:

0616--foto-mduls-2.jpg
RINA, MDULS 
Razgovor sa medijimafoto: MDULS, Rina

- Iz godine u godinu raste atraktivnost ove manifestacije, koja služi kao čvorište za povezivanje naših građana koji žive ne samo duž toka Drine u ovom delu zemlje nego i naših ljudi iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske. Reka Drina nastavlja da spaja i zbližava ljude.

Za sve učesnike 23. Drinske regate u Gornjoj Trešnjici napravljena je pauza i poslužen je čuveni vojnički pasulj.