PAKAO NA ZEMLJI, A BIĆE JOŠ GORE! Ovaj grad danas je najtopliji sa +39! U Beogradu u utorak +40, a evo kog datuma stiže zahlađenje
Foto: Marko Karović, Shutterstock

VREMENSKA PROGNOZA

PAKAO NA ZEMLJI, A BIĆE JOŠ GORE! Ovaj grad danas je najtopliji sa +39! U Beogradu u utorak +40, a evo kog datuma stiže zahlađenje

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji i sutra sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv.

Jutarnja temperatura od 15 stepena Celzijusa na istoku Srbije do 25 stepena u Beogradu, a najviša dnevna od 36 do 40 stepena Celzijusa.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i takođe veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv. Jutarnja temperatura od 20 do 25 stepeni, a najviša dnevna oko 38 stepena Celzijusa.

U Srbiji će se u sledećih sedam dana zadržati veoma toplo vreme uz deficit padavina i uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepena Celzijusa kao i tropske noći u urbanim sredinama.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, sredinom sledeće nedelje, 17. i 18. jula, očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, dok će krajem nedelje, od 19. do 21. jula, biti nestabilnije vreme sa češćom pojavom pljuskova s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji. Krajem perioda ponovo pretežno sunčano.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Tropske noći

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije pad temperature, ali će i dalje biti toplo.U Beogradu će u sledećih sedam dana biti ;veoma toplo uz najvišu temperaturu od 36 do 40 stepeni Celzijusa i tropske noći. Od petka, 19. jula, pad temperature, ali će i dalje biti toplo.

Sredinom sedmice, uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada, moguća je izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, dok će 19. i 20. jula, biti nestabilnije vreme sa izvesnijom pojavom pljuskova s grmljavinom.

Krajem meseca ponovo pretežno sunčano.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Moguća pospanost, glavobolja i pad radne sposobnosti

Zadržava se period sa nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima se savetuje naročit oprez. Moguća je pospanost, glavobolja i pad radne sposobnosti. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja.

Gde je danas bilo najtoplije u Srbiji?

Prema izveštaju RHMZ u 13 sati, danas je najtoplija bila Ćuprija sa 39 stepeni a slede Kragujevac, Smederevska Palanka i Veliko Gradište sa 38 stepeni.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kurir.rs/Beta/RHMZ

Bonus video:

03:01

POVEĆAN RIZIK MOŽDANOG UDARA, MOZAK OSTAJE BEZ KISEONIKA! Neurolog upozorava da posledice vrućina: OV0 SU EKSTREMNI USLOVI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track