BEOGRAĐANKA OTKRILA KAKO PREŽIVLJAVA PAKLENE VRUĆINE BEZ KLIME I VENTILATORA "U stanu jeste toplo, ali..." Caka je u ovome
Foto: Marko Karović, Shutterstock

toplotni talas u srbiji ne popušta

BEOGRAĐANKA OTKRILA KAKO PREŽIVLJAVA PAKLENE VRUĆINE BEZ KLIME I VENTILATORA "U stanu jeste toplo, ali..." Caka je u ovome

Društvo -

Toplotni talas ne napušta Srbiju, temperature su čak i zvanično 40 u hladu, a subjektivni osećaj je koji stepen iznad!

Pregurati paklene vrućine moguće je samo ispod klime uz dosta tečnosti, a ponajviše vode. Mnogi građani ne isključuju uređaj čak ni noću jer temperature u urbanim sredinama ne padaju ispod 25 stepeni. Međutim, ima i pojedinaca koji ove vreline preživljavaju bez klime i ventilatora.

Beograđanka S. A. kaže za Kurir da u svom stanu u prizemlju jedne zgrade na terotoriji opštine Voždovac nema ni klimu ni ventilator, ali se opet ne žali na ove temperature.

Grčka, Vrućine
foto: Shutterstock

- Prozor otvaram samo pred zoru, ostaje otvoreno pola sata da cirkuliše onaj hladniji vazduh i onda zatvaram. Jedan samo ostaje na kip, a ostali su skroz zatvoreni. Roletne su spuštene i preko dana i uveče. U stanu jeste toplo, ali je znatno prijatnije nego napolju. Hladovina je i nije sunčana strana tako da sunce samo ujutru ogreje dnevnu sobu.

leto, vrućina, žega, visoke temperature, vrućine, osveženje
foto: Marko Karović

- Može normalno da se spava. Najbolja stvar u ovome je što mi račun za struju za jun nije skočio. Šporet gotovo da ne uključujem jer jedem laganu hranu, ne kuvam na ovim temperaturama. Nemam klimu, ventilator, jedini uređaj koji troši je bojler i to uključujem na kratko jer se voda brzo ugreje - kaže naša sagovornica.

Podsetimo, meteorolozi najavljuju da će danas biti najtopliji dan ovog leta, a da nas osveženje očekuje prvog dana vikenda kada će pasti dnevne temperature, ali će u urbanim sredinama noći biti i dalje tople.

Bonus video:

04:48

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA! Njegova prognoza iznenadiće mnoge, ovo je rekao za SUPERĆELIJSKE OLUJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track