"NJEN OPANAK ČITAV VEK PREGAZI, A ONA I DALJE NEUMORNA"! Baka Mirjana (98) rasplakala Srbiju: "I kamen da ima oči, suzu bi pustio"
Foto: Tik Tok Printscreen

svaka joj čast

"NJEN OPANAK ČITAV VEK PREGAZI, A ONA I DALJE NEUMORNA"! Baka Mirjana (98) rasplakala Srbiju: "I kamen da ima oči, suzu bi pustio"

Društvo -

Radeći u svojoj bašti punom snagom, raširenih ruku, 98-godišnja baka Mirjana dočekala je svoje mlade komšije sa osmehom na licu i tim osmehom osvojila i čitavu Srbiju.

baka Mirjana
foto: Tik Tok Printscreen

Emotivan video 98-godišnje baka Mirjane Petrović koja živi sama u brdu u malenoj kući i još uvek ima snage za svakodnevne obaveze našao se na TikTok profilu "indijanadzouns" i brzo postao viralan. Svojom vedrinom i radošću, Mirjana je mnoge podsetila na svoje bake.

- Baka Mirjana ima 98 godina. Njen opanak čitav vek pregazi, a ona i dalje neumorno radi. Sama održava svoju baštu kao i nekoliko redova malina - piše u samom videu.

Kako se može videti na snimku, sva u obavezama oko bašte, baka se oduševila kada su joj u posetu došle mlade komšije koje je inače posećuju redovno.

Baka Mirjana
foto: Tik Tok Printscreen

Veselog pogleda i razmahanih ruku na mladićevo "Oooo bako, pomaže Bog!", Mirjana se iste sekunde oglasila:

"Ooo sine moj, jedini moj. Bog ti pomogao".

A na pitanje da li joj treba pomoć, kao nekakva razdragana devojčica odgovorila je odrično.

Nakon zagrljaja i provedenog zajedničkog vremena, mlade komšije su otišle, a baka Mirjana ih je, sa poljupcima i osmehom ispratila.

"I kamen da ima oči, suzu bi pustio"

Video je, priznali su mnogi oduševio ali i rasplakao.

"Zašto plačem ne znam ni ja", "I kamen da ima oči, suzu bi pustio. Uđem ovde iz dosade i isplačem se ko malo dete", "Sada kada sam video nju, kao da sam video moju pokojnu babu, duša mila", "Rasplaka me ova čista duša. Zdrava bila", bili su samo neki od komentara ispod ovog videa.

Recept za dug život baka Mirjane

Baka Mirjana je takođe otkrila i svoj recept za dug život.

- Ustajem ja u 7 sati, kad nema posla, kad ima ustanem ja i u pet. Naložim vatru, metnem džezvu, dok ja nahranim kokoške, džezva gotova, voda provrela, sednem ovde i krenem - čaša rakije i šoljica kafe. Malo rakije, malo kafe i kad popijem kafu ja popijem i rakiju i tako svako jutro - ispričala je Mirjana kroz osmeh.

(Kurir.rs/R.K./Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track