NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ Tropska vrelina posustaje u ovim delovima Srbije - naredna 2 SATA SLEDE PLJUSKOVI! Evo šta nas čeka od sutra
Foto: Zorana Jevtić

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ Tropska vrelina posustaje u ovim delovima Srbije - naredna 2 SATA SLEDE PLJUSKOVI! Evo šta nas čeka od sutra

Društvo -

U naredna dva sata na krajnjem jugozapadu Srbije uz izolovani razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, javio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije u 17.15 časova.

vreme
foto: Printscreen/RHMZ

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS

Danas (16.07.) biće najtoplije sa maksimalnim temperaturama od 36 do 41 °S, a sutra (17.07.) se očekuje od 35 do 39 °S.

Zatim do kraja ove sedmice (18-21.07.) postepeni manji pad temperature, pa će se najviše dnevne temperature u većini mesta kretati u intervalu od 32 do 38 °S i uz tropske noći u urbanim sredinama.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS

Danas (16.07.) biće najtoplije sa maksimalnom temperaturom oko 40 °S, a sutra (17.07.) se očekuje oko 37 °S. Zatim do kraja ove sedmice (18-21.07.) postepeni manji pad temperature, pa će se najviše dnevne temperature kretati u intervalu od 33 do 36 °S i uz tropske noći.

Jutros u 6 sati 27 stepeni

Jutros u 6 sati najtoplije je bilo u Beogradu, sa 27 stepeni. U Loznici je bilo 26 stepeni, a stepen manje u Novom Sadu i Zrenjaninu. Najsvežije je u Sjenici, gde je temperatura u 6 sati bila 14 stepeni. U celoj Srbiji na snazi je crveni meteo-alarm zbog visokih temperatura.

Obrt od petka, kiša i nevreme

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track