PO PAKLENIM TEMPERATURAMA ČAK 10 SATI U VAZDUHU: Srpski Kamov i dalje gasi požare u Severnoj Makedoniji (FOTO)
Foto: MUP

PO PAKLENIM TEMPERATURAMA ČAK 10 SATI U VAZDUHU: Srpski Kamov i dalje gasi požare u Severnoj Makedoniji (FOTO)

Društvo -

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova koji su upućeni u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara, za 10 časova ukupnog naleta helikopterom Kamov Ka-32 izbacili su oko 70 tona vode na opožarenu površinu.

Član tima i pripadnik Helikopterske jedinice MUP-a Branko Popratnjak istakao je da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji učestvuju u ovoj akciji ulažu maksimalne napore u gašenju požara u Severnoj Makedoniji.

Kamov, Ka-32
foto: MUP

- Helikopter Kamov Ka-32 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije danas je bio angažovan na požarištu u Severnoj Makedoniji u rejonu Novo Selo, koji se nalazi blizu granice sa Bugarskom. Gasili smo juče i danas u trajanju od 10 časova ukupnog naleta i u rejon požara smo izbacili negde oko 70 tona vode - poručio je Popratnjak i dodao da su uslovi na požarištu složeni zbog visoke temperature.

- Temperature su visoke, preko 40 stepeni, ali pokušaćemo da se izborimo sa svim tim i nastavljamo dalje naš rad ovde u Severnoj Makedoniji - rekao je Popratnjak.

Podsećamo, pomoć susednoj zemlji upućena je na osnovu zahteva Vlade Republike Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a učestvuju u gašenju požara pomoću helikoptera Kamov Ka-32, letelicom velikih kapaciteta nosivosti vode, a koja je po prvi put upućena van granica Srbije radi pružanja pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track