U OVOM SRPSKOM GRADU DANAS IZMERENO 42 STEPENA: Stižu intenzivne grmljavinske nepogode, padaće i grad - OVI PREDELI NAJKRITIČNIJI
Foto: Shutterstock

U OVOM SRPSKOM GRADU DANAS IZMERENO 42 STEPENA: Stižu intenzivne grmljavinske nepogode, padaće i grad - OVI PREDELI NAJKRITIČNIJI

Društvo -

Najviša temperatura od 42 stepena izmerena je danas u 15 sati u Ćupriji, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode u toku dana na teritoriji Srbije.

"Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", objavio je RHMZ.

Kako su saopštili, u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, kao i u Šumadiji, Bačkoj i Banatu, očekuje se lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Kiša, Nevreme, Pljusak, Grmljavina, Nevreme Grmljavina, Nevreme Beograd
foto: Petar Aleksić

U međuvremenu, najavljeno je slabljenje intenziteta toplotnog talasa, pa se sutra očekuje od 33 do 37 stepeni, u Beogradu oko 34, a u petak i za vikend od 31 do 36 stepeni.

Narandžasti meteoalarm zbog nevremena na snazi je za Bačku, Banat, Srem, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, Šumadiju.

U Beogradu je žuto upozorenje zbog grmljavine, a narandžasto zbog visokih temperatura.

Opasno visoke temperature očekuju se u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, Kosovu – gde je na snazi crveni meteoalarm.

Kurir.rs/FoNet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track